• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Terapia Tecar

Terapia Tecar

Terapia Tecar este cel mai modern tratament, care genereaza un curent sinusoidal de inalta frecventa ce va fi aplicat pe corpul pacientului prin intermediul a doi electrozi din inox, pentru transferul de energie capacitiv si rezistiv.

Cum se foloseste Terapia Tecar in Ortopedie?

Terapia Tecar induce caldura in interiorul zonei tratate si este potrivita pentru tratarea tesuturilor moi prin modul capacitiv, iar prin modul rezistiv pentru tratarea oaselor, articulatiilor, cartilajului, ligamentelor si nervilor, acest lucru producand o recuperare mai rapida dupa traumatisme, probleme musculare sau dureri osteo-articulare acute ori cronice.

Care sunt indicatiile in urmarea tratamentului si pentru cine sunt contraindicate?

Terapia Tecar este indicata in:

  • tendinite, bursite, artroze, spondilartroze, cervicalgii, sindrom de tunel carpian, lombalgii, lombosciatica, entorse, fasceite plantare, terapia punctelor trigger musculofasciale, complicatii ale fracturilor, rupturi musculare, tratamente postoperatorii si pentru eliminarea durerii.

Aparatul Tecar este contraindicat:

  • la persoanele care au pacemaker, la pacientii cu pompa de insulina, in cazul femeilor insarcinate, la pacientii care prezinta cartilaj de crestere, persoanele cu cancer sau la persoanele cu febra sau infectii, in cazul arsurilor si a tulburarilor de coagulare.

Pacientii cu proteze articulare sau alte implanturi metalice au recomandare pentru aceasta?

Da, particularitatea acestei forme de curent este ca poate fi folosita in zona unde exista implanturi metalice cum ar fi proteze de sold, genunchi sau umar.

Ca parte a unui program amplu de recuperare medicala, ce afectiuni pot fi tratate cu ajutorul terapiei Tecar?

Prin aceasta terapie pot fi tratate contracturile musculare, contuziile, intinderile musculare, entezitele sau miozitele. De asemenea, patologii ale coloanei vertebrale precum lumbago, torticolis, discopatii vertebrale, sacroileita, cervicalgii, Nevralgia Arnold sau afectiuni ale articulatiei temporo-mandibulare. La nivelul articulatiilor pot fi tratate: tendinitele, capsulita retractila, umarul blocat, bursitele, coxartroza, condromalacia patelara, gonartroza, reconstructia ligamentelor incrucisate si fascita plantara.

De cate sedinte ar fi nevoie pentru o ameliorare a suferintei daca vorbim de exemplu de o banala tendinita sau durere de umar?

In functie de situatie, este nevoie de aproximativ 6-10 sedinte de terapie, ca efectele sa fie cat mai vizibile. In general dupa 6 sedinte se observa o eficacitate de 87% in tulburarile musculare si articulare.

Cum descriu pacientii sedinta cu Tecar?

Senzatia pe care pacientul o descrie in timpul terapiei este placuta, de caldura similara cu cea a unui masaj. Pacientul constata inca de la prima sedinta faptul ca i se reduce durerea si se detensioneaza muscular.

In ce afectiuni ati remarcat cele mai bune rezultate?

Rezultatele sunt foarte bune daca indicatia este corecta si procedura este corect aplicata. Raspunsul difera de la un pacient la altul, in functie de raspunsul organismului, dar in mod cert aduce un beneficiu la majoritatea pacientilor.

Este adevarat ca prin aceasta tehnologie perioada de recuperare se reduce la jumatate?

Nu putem preciza cu exactitate daca se reduce la jumatate sau chiar mai mult de jumatate, ceea ce este clar este faptul ca ajuta la o recuperare mai rapida, dar intotdeauna depinde de tipul afectiunii. Sunt afectiuni care se recupereaza mai rapid, scurtand timpul de recuperare, iar altele care se vindeca mai lent.

Clinica Masaya - locatie

Strada Aviator Popisteanu nr 16, sector 1, Bucuresti ( la 800 m de la statia de metrou 1 MAI )