• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Class room intretinerea musculaturii coloanei vertebrale


Classroom - ul este destinat persoanelor cu dureri de spate de intensistate mica sau medie, cat si persoanelor sedentare sau care stau foarte mult la birou. La acesta clasa vor participa maxim 4-5 persoane ce vor efectua aproximativ acelasi set de exercitii, in functie de conditia fizica, varsta, etc. Clasa va tine 60 de minute si va fi efectuata la o ora prestabilita.

Durerea de spate apare la majoritatea populatiei la un moment dat in viata, la nivelul uneia dintre zonele coloanei vertebrale  (cervical, toracal sau lombar), insa cel mai frecvent durerea apare la nivelul coloanei lombare, datorate faptului ca centrul de greutate al omului se afla la acest nivel. Prin urmare  o mare parte din greutatea corporala este sustinuta de coloana lombara. Durerea poate fi acuta (6 saptamani) sau cronica daca dureaza mai mult de 3 luni, acesta fiind mai putin frecventa. Durerea poate fi data de afectarea discului intervertebral, care se poate deshidrata sau rupe si poate irita radacina nervoasa, sau de afectarea unui muschi sau ligament, datorate miscarilor bruste sau  ridicarii de greutati. Pentru a afla cauza durerii trebuie sa apelati la un medic ortoped sau neurolog care va va indica o investigatie imagistica pentru a stabili diagnosticul final.

Chiar daca vorbim de un class-room in care pacientii vor executa toti set de exercitii, parametrii (intensitate, frecventa) vor fi setati in functie de gradul de rezistenta la efort al fiecarui pacient. In cadrul acestui class-room se vor utiliza diverse obiecte (bete, greutati, mingii, benzi elastic, etc.)

Obiective:

  • Ameliorarea durerii si a inflamatiei;
  • Cresterea mobilitatii coloanei vertebrale si a articulatiilor invecinate;
  • Cresterea tonusului muscular al musculaturii spatelui, abdomenului, picioarelor;
  • Cresterea rezistentei la efort;
  • Cresterea calitatii vietii si conferirea unei bune dispozitii.

Va asteptam sa luati parte la acest class-room, unde buna dispozitie este la ea acasa, iar specialistii clinicii noastre au grija ca disconfortul si durerea sa dispara, iar recuperarea sa fie un success.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !