• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Ecografia cardiaca

Informatii utile:

Ecografia cardiaca

Ecografia este evaluarea non-invaziva a inimii folosind ultrasunetele, ce poate oferi imagini precise ale muschiului, camerelor si structurilor din interiorul inimii.

Este o investigatie cu acces facil, nedureroasa si care ofera rezultate in timp real. Ecograful cardiac este un aparat care emite un semnal de ultrasunete care patrunde in tesutul toracic tintit catre inima, realizandu-se o imagine bidimensionala care ne poate oferi informatii despre structura, functiile si componentele inimii.

Medicul cardiolog iti poate recomanda sa efectuezi o ecografie daca ai semne sau simptome de afectiune cardiaca, cum ar fi:

  • sufluri cardiace,
  • lipsa de aer,
  • dureri in piept inexplicabile,
  • istoric de atac de cord sau de alte afectiuni cardiace.

In timpul investigatiei, pacientul se dezbraca pana la brau si se aseza pe partea stanga cu bratul stang sub cap, apoi o sonda este asezata pe pieptul acestuia, folosindu-se de un gel special care ajuta la transminterea ultrasunetelor prin piele. Acea sonda este conectata printr-un fir la un aparat care proceseaza ultrasunetele si afisaza imagini pe ecran in timp real

Ce este examinarea Doppler?

Doppler-ul este o tehnologie prin care putem estima viteza fluxului sanguin prin diferenta de frecventa emisa de particulele in miscare.

Exista mai multe feluri de doppler utilizate in medicina, dar in ecografia cardiaca este folosita in special pentru a evalua viteza sangelui care circula prin orificiile valvulare.

Ecografia cardiaca este o metoda usor de utilizat care ofera informatii destul de valoroase despre inima dumneavoastra.

Clinica Masaya - locatie

Strada Aviator Popisteanu nr 16, sector 1, Bucuresti ( la 800 m de la statia de metrou 1 MAI )