• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Ce ascund durerile de genunchi


Durerile de genunchi sunt foarte frecvente, initial apare un disconfort sau o durere mica in timpul mersului, urcatului sau coboratului scarilor, acesta fiind primul semn al corpului care incearca sa ne atentioneze ca acolo exista o problema si ca trebuie sa actionam, iar primul lucru pe care il fac majoritatea este sa trateze durerea cu antiinflamatoare, geluri si opoide pentru a nu mai simti simptomele, insa foarte putini incearca sa gaseasca cauza sau sa faca investigatiile necesare pentru a trata cauza.

Durerile de genunchi apar atunci cand una sau mai multe structuri anatomice sunt afectate , la nivelul genunchiului se gasesc 2 meniscuri unul intern si altul extern, ligamentele incrucisate anterior si posterior, ligamente colaterale intern si extern  , structurile osoase ( tibia , femur, rotula ) si alte structuri anatomice .

Durerile de la nivelul articulatiei genunchiului pot ascunde :

  • O leziune la nivelul meniscurilor intern sau extern, care provoaca o durere surda, mai ales la urcatul si coboratul scarilor, care se intensifica in functie de stadiul afectiunii, al greutatii corporale si in functie de activitatile desfasurate zilnic.
  • Mai pot ascunde o leziune de cartilaj, acestea devenind dureroase atunci cand ajung intr-un stadiu avansat iar stratul cartilajului se subtiaza ajungandu-se la nivelul osului.

In cazurile in care se asociaza instabilitatea genunchiului si edemul, se poate lua in considerare aparitia unei leziuni la nivelul ligamentelor incrucisate sau ligamentelor colaterale. In acest caz simptomul domninant este instabilitatea la efectuarea miscarilor de roatatie.

Daca acordam atentie inca de la primele semne si ajungem sa investigam si sa identificam problema inca din stadiul incipient, atunci si tratamentul este non invaziv si nu necesita interventii chirurgicale, insa atunci cand stadiul este mai avansat tratamentul difera de la interventii chirurgicale minim invazive pana la schimbarea articulatiei genunchiului in functie de afectiune .

Dr Tarek Nazer recomanda tuturor celor care sufera de probleme articulare sau de sanatate sa actioneze la primele semne si sa nu incerce sa mascheze simptomele administrand diverse medicamente pentru a calma durerea, ci trebuie sa gaseasca si sa trateze cauza si nu doar simptomele .

In cadrul clinicii Masaya specialistii nostri sunt pregatiti sa va ofere tratatament individualizat patologiei dumneavoastra!

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Comentarii


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !