• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Media - Articole din ziare

Home Articole din ziare

Media - Articole din ziare

Dr. Tarek Nazer incearca intotdeuna sa ofere informatii utile cititorilor, pe siturile medicale dar si pe cele de comunicare publica si ziare.

De ce apar bataturile - cum pot fi prevenite si la ce afectiuni pot duce

2017-08-19

Bataturile sunt ingrosari dureroase ale pielii care apar din cauza suprasolicitarii mecanice. Acestea reprezinta o reactie de aparare a pielii la adresa unei hiperpresiuni pe anumite puncte ale piciorului sau mainii.

Localizarea cea mai frecventa este cea plantara, urmata apoi de palme, coate, genunchi si degete.

Care sunt cauzele ?

Bataturile apar din cauza unui dezechilibru anatomo-functional al piciorului cu modificarea zonelor de presiune si suprasolicitarea anumitor suprafete de pe talpa.

De ce apar crampele musculare si cum pot fi prevenite

2017-08-13

Aproape toti oamenii se confrunta cel putin o data in viata cu crampe musculare. In aceste conditii, trebuie sa afli care sunt motivele pentru care apar si cum poti scapa de ele.

Crampele sau spasmele musculare sunt contractii bruste, involuntare si dureroase ale unui muschi sau grup de muschi. Apar insotite de imposibilitatea de a folosi muschiul respectiv si dispar odata cu relaxarea muschiului.

Ce este sindromul de impingment subacromial si cum se trateaza

2016-04-14

Umarul reprezinta o articulatie complexa predispusa la aparitia multiplelor probleme ale muschilor, ale ligamentelor si a suprafetei articulare.

Aceasta articulatie este compusa din trei oase: omoplatul, humerusul si clavicula. Sindromul de impingment subacromial apare atunci cand acromionul preseaza pe muschiul supra-spinos care este unul dintre muschii coafei rotatorie ai umarului.

Ce este artroscopia de sold si cand se recomanda

2016-04-08

Artroscopia de sold este o procedura chirugicala minim invaziva realizata la nivelul soldului prin care se pot explora si rezolva multiple probleme.

Interventia se efectueaza prin 2-3 incizii mici prin care se introduc o camera si instrumente chirurgicale care vor ajuta la tratarea corecta a afectiunii prezente.

Ce este si cum se trateaza tendinita rotuliana

2016-03-31

Tendinita rotuliana este o afectiune care afecteaza tendonul rotulian, cel care face legatura intre rotula si tibie si care are un rol important in miscarile de flexie si extensie ale genunchiului. Aceasta reprezinta ruptura partiala a fibrelor de colagen ce provoaca dureri si edem.

Cel mai frecvent se intampla la sportivii care fac sarituri, adica practica voleiul sau baschetul. De asemenea, debutul tendinitei poate fi influentat si de alti factori favorizanti, precum kilogramele in plus, slaba hidratare a organismului, traumatismele sau expunerea la temperaturi scazute.

Infiltratie sau operatie ?

2016-03-17

Multi pacienti se confrunta cu probleme de artroza si sufera de dureri articulare. Acestia incearca toate tratamentele posibile pentru a evita operatia, insa este important sa stim cand este nevoie absoluta de o interventie chirurgicala si cand problema medicala se poate trata folosind infiltratiile intra-articulare.

Artroza este o afectiune degenerativa prin care cartilajul articular se deterioreaza, devine mai moale si mai subtire, explica pentru Ziare.com doctorul ortoped Tarek Nazer.

Ce este infarctul osos si pe cine afecteaza ? Poate provoca moartea ? Interviu

2016-03-08

Termenul de infarct osos nu este foarte cunoscut, desi afecteaza destul de multe persoane.

Doctorul ortoped Tarek Nazer explica intr-un interviu acordat Ziare.com ce reprezinta infarctul osos si pe cine afecteaza mai mult.

Specialistul ne-a spus si daca din cauza acestei afectiuni se poate muri, dar si in ce consta tratamentul.

Probleme grave pe care le luam in seama tarziu

2016-03-01

Se intampla ca multe persoane sa aiba dureri articulare si sa nu afle adevaratul motiv, poate si din cauza ca nu se prezinta din timp la medic. Atunci cand o afectiune este diagnosticata mai devreme este trata mai usor si mai simplu.

Doctorul ortoped Tarek Nazer explica pentru Ziare.com care sunt cele mai frecvente afectiuni care sunt omise de pacienti si de medici

Ce este o unghie incarnata - simptome si tratament

2016-02-18

Unghia incarnata este o afectiune provocata de cresterea marginii laterale a unghiei in tesutul moale periunghial lateral si inclavarea ei la acest nivel cu aparitia durerii, inflamatiei locale si deseori infectiei bacteriene. Este o afectiune care apare cel mai frecvent la degetul mare al piciorului.

Doctorul ortoped Tarek Nazer explica pentru Ziare.com modul in care se formeaza aceasta, dar si ce tratament poate fi urmat.

Cum cresc oasele ?

2016-02-15

Sistemul osos este format din 206 oase, care sunt conectate intre ele prin articulatii, in cele mai multe cazuri.

Doctorul ortoped Tarek Nazer explica pentru Ziare.com modul in care se formeaza sistemul osos.