• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Media - Articole din ziare

Home Articole din ziare

Media - Articole din ziare

Dr. Tarek Nazer incearca intotdeuna sa ofere informatii utile cititorilor, pe siturile medicale dar si pe cele de comunicare publica si ziare.

Durerea de glezna - cauze si tratament

2016-02-05

Glezna reprezinta o articulatie vulnerabila, deoarece suporta toata greutatea corpului si permite transferul de greutate in timpul miscarii.

Durerea de glezna poate aparea la tineri, cat si varstinci, dar nu multi dintre noi ii acordam multa importanta. Aceasta durere poate fi de doua feluri, dupa cum explica pentru Ziare.com, doctorul ortoped Tarek Nazer

Riscurile care ne pandesc iarna

2016-01-28

Iarna multi dintre noi ne temem de cazaturi pe gheata si de durerile articulare accentuate de frig.

Doctorul ortoped Tarek Nazer explica pentru Ziare.com care sunt cele mai frecvente probleme care ne afecteaza iarna, dar nu numai atunci cand este gheata.

Cum trebuie sa fie relatia intre medic si pacient

2016-01-21

Astazi lucrurile s-au schimbat radical. Pacientul a incetat sa mai fie considerat parte pasiva. In lumea noastra moderna nu se discuta decat despre alegerea consumatorului, informarea pacientului si parteneriatul activ doctor-pacient in care deciziile tratamentului sunt reciproc controlate de ambii parteneri. In acest context,consultatiile medicale au devenit intilniri intre egali.

S-a constatat ca relatia medic-pacient influenteaza in mod direct si rezultatul tratamentului, explica doctorul ortoped Tarek Nazer pentru Ziare.com

Cele mai frecvente cauze ale durerilor de mana

2016-01-07

Mainile sunt foarte importante pentru fiecare dintre noi, avand in vedere ca zilnic desfasuram zeci de activitati in care folosim oasele, muschii si tendoanele acestora. Dar toate aceste structuri pot fi afectate si pot provoca dureri si disconfort articular.

Dr. ortoped Tarek Nazer prezinta pentru Ziare.comcare sunt cele mai frecvente cauze ale durerilor de mana si avertizeaza ca trebuie sa mergi la medic.

Ce este si de ce apare condropatia genunchiului

2015-12-17

Condropatia genunchiului mai este cunoscuta si sub denumirea de afectiune a cartilajului articular. Cartilajul reprezinta un tesut dur si flexibil care acopera suprafata tuturor articulatiilor corpului si care are rezistenta mare la presiune si la uzura.

Aceasta structura poate suferi leziuni din diferite cauze, prezentate intr-un articol realizat pentru Ziare.com de dr. ortoped Tarek Nazer.

De ce apare apa la genunchi

2015-12-10

"Apa la genunchi" este o expresie foarte des auzita de medici cand pacientii se prezinta la consultatie. Aceasta "apa" la genunchi este, de fapt, aculmularea de lichid in articulatia genunchiului, fiind un semnal de alarma ca ceva se intampla.

Cel mai frecvent excesul de lichid apare din cauza unui traumatism, entorsei, suprasolicitarii, gutei, rupturii unui ligament, leziunii de menisc sau in cazurile cronice, explica pentru Ziare.com dr. Tarek Nazer.

Cum se pot preveni cazaturile pe gheata

2015-12-04

Odata cu venirea iernii si aparitia zapezii, mersul pe jos devine o adevarata aventura din cauza stratului de gheata care acopera strazile si trotuarele.

Cazaturile pe gheata sunt foarte comune, dar pot fi si foarte periculoase. Leziunile care se pot produce in urma unei cazaturi sunt de la simple contuzii, entorse si luxatii pana la fracturi, uneori cu consecinte grave, explica pentru Ziare.com dr. Tarek Nazer.

Ce simptome are si cum se trateaza coxartroza

2015-11-26

Coxartroza sau artroza degenerativa a soldului este o boala degenerativa, care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume, fiind mai des intalnita la varstnici.

Aceasta afectiune reprezinta un proces de distrugere si uzura progresiva a cartilajului de la nivelul articulatiei soldului, explica pentru Ziare.com dr. Tarek Nazer.

Hallux rigidus - manifestare si tratament

2015-10-30

Hallux rigidus este o deformare a articulatiei metatarso-falangiana a halucelui ce are loc din cauza deteriorarii cartilajului articular si se manifesta prin rigiditatea severa si dureri in timpul mersului.

Trebuie sa facem diferenta dintre monturi si haluce rigid, deoarece difera prin mecanismul de producere, simptome, dar si prin forma halucelui, explica pentru Ziare.com doctorul ortoped Tarek Nazer, care a participat recent la "Caravana Sanatatii", oferind consultatii gratuite si tratament in comunele si satele defavorizate in care serviciile medicale sunt limitate.

Ce este guta si cum se trateaza

2015-10-22

Guta este o boala inflamatorie, o forma de artrita caracterizata prin episoade dureroase la nivelul articulatiilor.

Care sunt simptomele gutei?

Primul simptom care apare este durerea locala insotita de edem, eritem, inflamatie si impotenta functionala a articulatiei, explica pentru Ziare.com doctorul ortoped Tarek Nazer.