• contact@clinicamasaya.ro
 • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Ginecologie-obstetrica

Ginecologia-obstetrica este o ramura a medicinei care se ocupa cu îngrijirea si tratamentul problemelor de sanatate legate de sistemul reproducator feminin. Aceasta specialitate medicala combina doua domenii interconectate:

 1. Ginecologie: Este specialitatea medicala care se concentreaza pe îngrijirea si tratamentul organelor genitale feminine, cum ar fi ovarele, uterul, trompele uterine, vaginul si sânii. Ginecologii sunt implicati în diagnosticul si tratamentul unor afectiuni cum ar fi infertilitatea, bolile cu transmitere sexuala, fibroamele uterine, cancerul ovarian, cancerul de col uterin, endometrioza, menopauza si alte probleme legate de sanatatea femeilor.
 2. Obstetrica: Este specialitatea medicala care se ocupa cu îngrijirea si managementul sarcinii, nasterii si perioadei postpartum. Obstetricienii sunt responsabili pentru monitorizarea sanatatii mamei si a fatului pe parcursul sarcinii, asistarea la nastere si acordarea îngrijirii medicale adecvate în perioada imediat urmatoare nasterii.

Medicul ginecolog-obstetrician este responsabil pentru evaluarea, diagnosticarea si tratamentul diferitelor afectiuni legate de sistemul reproducator feminin, îngrijirea femeilor în timpul sarcinii si nasterii, precum si oferirea îngrijirii de rutina pentru sanatatea ginecologica.

De ce este important consultul de specialitate pentru toate femeile?
Mergerea la medicul ginecolog este esentiala pentru mentinerea sanatatii generale a femeilor si prevenirea sau tratarea problemelor legate de sistemul reproducator.
Iata câteva motive importante pentru a merge la medicul ginecolog:

 • Screening si detectarea precoce a bolilor: Medicul ginecolog poate efectua diverse teste si examinari preventive pentru a depista precoce afectiuni precum cancerul de col uterin, cancerul de sân sau alte boli ginecologice. Depistarea timpurie creste sansele de tratament si recuperare eficace.
 • Sarcina si îngrijire prenatala: Daca intentionati sa ramâneti însarcinata sau sunteti deja gravida, medicul ginecolog va poate oferi îngrijiri prenatale esentiale.
 • Planificare familiala: Ginecologul poate oferi informatii si consiliere cu privire la optiunile contraceptive disponibile si poate ajuta la dezvoltarea unui plan adecvat de planificare familiala .
 • Probleme legate de menstruatie: Daca întâmpinati probleme legate de ciclul menstrual, cum ar fi durerile severe, sângerarile abundente sau neregulate, medicul ginecolog poate identifica cauza si va poate ajuta sa gestionati sau sa tratati aceste probleme.
 • Infertilitate: Ginecologul poate evalua si trata cauzele infertilitatii, oferind solutii si optiuni de tratament pentru cuplurile care întâmpina dificultati în a concepe.
 • Prevenirea bolilor cu transmitere sexuala (BTS): Medicul ginecolog poate oferi informatii despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuala si efectua teste pentru depistarea acestora.
 • Educatie si consiliere: Medicul ginecolog poate oferi informatii si consiliere legate de sanatatea feminina, cum ar fi menopauza, alimentatia sanatoasa, exercitiile fizice si alti factori de stil de viata care pot influenta sanatatea femeilor.

Mergerea la medicul ginecolog în mod regulat contribuie la mentinerea sanatatii reproductive si generale si la prevenirea sau tratarea problemelor într-un stadiu incipient. Este recomandat sa aveti consultatii periodice, chiar si în absenta simptomelor, pentru a va asigura ca beneficiati de îngrijirea corespunzatoare.
Care sunt cele mai frecvente afectiuni ginecologice?
Exista o varietate de afectiuni ginecologice care pot afecta femeile. Printre cele mai frecvente afectiuni ginecologice se numara:

 • Infectiile vaginale: Infectiile vaginale, cum ar fi infectiile cu drojdii (candidoza vaginala) sau vaginoza bacteriana, sunt printre cele mai comune afectiuni ginecologice. Acestea pot provoca simptome precum mâncarime, iritatie si secretii vaginale anormale.
 • Infectiile cu transmitere sexuala (ITS): ITS-urile, cum ar fi chlamydia, gonoreea, sifilisul, herpesul genital si HPV (papilomavirusul uman), sunt frecvente si pot afecta sanatatea sistemului reproducator. ITS-urile pot fi asimptomatice sau pot provoca simptome precum secretii vaginale anormale, mâncarime, dureri abdominale sau sângerari între menstruatii.
 • Endometrioza: Endometrioza este o afectiune în care tesutul endometrial, care ar trebui sa creasca în interiorul uterului, se dezvolta în afara acestuia. Aceasta poate provoca dureri pelvine severe, disconfort în timpul menstruatiei si infertilitate.
 • Fibroamele uterine: Fibroamele uterine sunt tumori benigne care se dezvolta în muschiul uterin. Acestea pot cauza dureri pelvine, sângerari menstruale abundente si complicatii în timpul sarcinii.
 • Disfunctii menstruale: Afectiunile care afecteaza ciclul menstrual, cum ar fi menstruatia neregulata, sângerarile abundente (menoragie), sângerarile între menstruatii si absenta menstruatiei (amenoreea), sunt comune si pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv dezechilibre hormonale, tulburari tiroidiene sau conditii de sanatate subiacente.
 • Cancerul ginecologic: Cancerul de sân, cancerul de col uterin, cancerul ovarian si cancerul uterin sunt câteva dintre cele mai frecvente tipuri de cancer ginecologic. Screening-ul regulat si evaluarea medicala pot ajuta la detectarea precoce si tratamentul acestor afectiuni.

Medicul ginecolog are un rol crucial atât în planificarea unei sarcini, cât si în îngrijirea sanatatii mamei si a fatului pe parcursul sarcinii. Iata cum acesta este implicat în ambele aspecte:

 1. Planificarea sarcinii:
  • Consiliere în materie de sanatate sexuala: Medicul ginecolog poate oferi informatii si consiliere despre contraceptie, metode de prevenire a sarcinii si optiuni de planificare familiala în functie de preferintele si nevoile individuale ale fiecarei paciente.
  • Evaluare a starii de sanatate preconceptionale: Medicul poate efectua o evaluare a starii de sanatate a femeii înainte de conceptie pentru a identifica eventualele probleme de sanatate care ar putea afecta sarcina si pentru a recomanda ajustari ale stilului de viata sau tratamente adecvate.
 2. Îngrijire prenatala:
  • Monitorizarea si gestionarea sarcinii: Medicul ginecolog furnizeaza îngrijire prenatala adecvata pentru a monitoriza starea de sanatate a mamei si a fatului pe parcursul sarcinii. Acesta efectueaza examene regulate, teste de screening si ultrasunete pentru a evalua dezvoltarea fatului si pentru a identifica eventualele probleme sau complicatii.
  • Consiliere si educatie prenatala: Medicul ofera consiliere si educatie în materie de sanatate prenatala, inclusiv despre nutritie adecvata, exercitii fizice, sanatatea emotionala, pregatirea pentru nastere si alte aspecte relevante pentru sarcina.
 3. Asistenta la nastere:
  • Asistenta medicala în timpul nasterii: Medicul ginecolog asista la nasterea copilului si furnizeaza îngrijire medicala adecvata pentru a asigura un proces de nastere sigur si sanatos atât pentru mama, cât si pentru copil. Acesta monitorizeaza progresul nasterii, ofera suport în gestionarea durerii si intervine în mod corespunzator în cazul unor complicatii.

În ansamblu, medicul ginecolog are un rol crucial atât în planificarea unei sarcini, cât si în îngrijirea sanatatii mamei si a fatului pe parcursul întregii perioade. Este important ca femeile sa aiba acces la îngrijire medicala adecvata si sa stabileasca o relatie de încredere cu medicul ginecolog pentru a obtine sprijinul si îngrijirea de care au nevoie în aceste perioade importante ale vietii lor.

În cadrul Clinicii Masaya, sanatatea pacientilor este prioritara, astfel asiguram servicii premium cu echipamente de ultima generatie in domeniul medical pentru evaluarea sanatatii sistemului reproducator feminin si pentru detectarea precoce a eventualelor afectiuni ginecologice.
Iata câteva dintre cele mai comune teste si proceduri efectuate:

 1. Examenul pelvin si examenul de sân: Aceste examene fizice regulate sunt esentiale pentru evaluarea sanatatii sistemului reproducator feminin. Examenul pelvin implica examinarea organelor genitale externe, vaginul si colul uterin, iar examenul de sân implica palparea si evaluarea sânilor pentru depistarea oricaror anomalii.
 2. Testul Pap (Papanicolau): Acest test este utilizat pentru a detecta precoce modificari precanceroase sau canceroase ale celulelor cervicale. Se recolteaza o proba de celule de pe colul uterin si se examineaza sub microscop pentru a identifica orice modificari celulare.
 3. Examinarea cu speculum: Aceasta examinare implica utilizarea unui instrument numit speculum pentru a examina colul uterin si vaginul. Este utilizata pentru a detecta orice anomalii sau infectii vaginale si pentru a recolta mostre pentru teste suplimentare.
 4. Testele pentru infectiile cu transmitere sexuala (ITS): Testele pentru ITS, cum ar fi chlamydia, gonoreea, sifilisul si HIV, pot fi efectuate utilizând mostre de sânge, urina sau tesut vaginal. Aceste teste sunt importante pentru diagnosticarea si tratamentul precoce al ITS-urilor, care pot avea consecinte grave pentru sanatatea reproductive.
 5. Ultrasunetele pelvine si transvaginale: Aceste imagini cu ultrasunete sunt utilizate pentru a evalua structurile interne ale organelor genitale, inclusiv uterul, ovarele si trompele uterine. Ele pot fi utilizate pentru a identifica anomalii, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine sau alte probleme ginecologice.
 6. Colposcopia: Aceasta procedura implica utilizarea unui instrument numit colposcop pentru a examina în detaliu colul uterin, vaginul si vulva. Este utilizata pentru a examina mai atent modificarile celulare suspecte identificate în timpul testului Pap si pentru a preleva biopsii daca este necesar.

Este important sa discutati cu medicul ginecolog despre nevoile individuale si despre ce teste sau proceduri ar fi potrivite în functie de vârsta, istoric medical si alti factori personali.

Preturi

 • Pachet consultatie + Ecografie + examen Papanicolau in mediu lichid + secretie vaginala
  500 Ron
 • Pachet consultatie + Ecografie
  350 Ron
 • Consultatie Ginecologica-Obstetrica
  250 Ron
 • Control
  150 Ron
 • Consultatie senologica
  150 Ron
 • Ecografie transvaginala
  200 Ron
 • Ecografie pelvina
  200 Ron
 • Video-Colonoscopie
  150 Ron
 • Extragere sterilet
  400 Ron
 • Montare sterilet
  400 Ron
 • Suprimare fire sutura
  50 Ron
Clinica Masaya - locatie

Strada Aviator Popisteanu nr 16, sector 1, Bucuresti ( la 800 m de la statia de metrou 1 MAI )