• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Media - Articole din ziare

Home Articole din ziare

Media - Articole din ziare

Dr. Tarek Nazer incearca intotdeuna sa ofere informatii utile cititorilor, pe siturile medicale dar si pe cele de comunicare publica si ziare.

Ce afectiuni ortopedice se pot trata cu celule stem

2015-10-08

Celulele stem sunt cele care au potentialul de a se metamorfoza in alte tipuri de celule in organism. Creeaza tesuturi noi sau repara structurile afectate, fiind baza celulelor specifice din care se face orice organ al corpului.

Medicii ortopezi au reusit sa se foloseasca de acestea si in domeniul lor, obtinand celule stem din maduva osoasa si folosindu-le pentru a realiza tesuturi noi cum ar fi ligamente sau tendoane, explica pentru Ziare.com doctorul ortoped Tarek Nazer.

Raspunsul la cele mai frecvente intrebari

2015-09-17

Doctorul ortoped Tarek Nazer ofera cititorilor Ziare.com raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari pe care le-a primit de la pacientii sai.

Ce este artroza?

Artroza este o afectiune care presupune deteriorarea cartilajului intr-o articulatie. Este un proces lent, progresiv ce ataca articulatia provocand dureri si redoare articulara.

Luxatia de umar - simptome si tratament

2015-09-03

Luxatia de umar este una dintre cele mai intalnite in ortopedie si apare, de obicei, in urma unui traumatism ce duce la deplasarea capului humeral afara din cavitatea glenoida.

Cele mai frecvente luxatii sunt cele antero-interne, iar cele mai rare sunt cele posterioare, care pot fi omise usor pe radiografia de fata a umarului.

Entorsa de glezna - simptome si tratament

2015-08-27

Entorsa de glezna este o leziune care se produce prin rasucirea ligamentelor ce sustin glezna, in urma unui traumatism sau unei miscari gresite a gleznei. Aceasta este una din cele mai frecvente entorse intalnite in ortopedie, fiind intalnita atat in cazul tinerilor, dar si la cei varstnici.

Entorsa reprezinta o leziune de tesut moale, de tendoane si ligamente care sufera o intindere sau chiar o ruptura, cel mai des se intampla in urma unei miscari de inversiune sau eversiune a gleznei, explica pentru Ziare.com doctorul ortoped Tarek Nazer.

Ce este soldul in resort si cum se trateaza

2015-08-20

Soldul in resort este o afectiune cauzata de alunecarea unei benzi fibroase aflate in tensiune peste marginea superiora a marelui trohanter la flexia, aductia si rotatia interna a soldului.

Afectiunea este des intalnita la tineri si poate fi de trei tipuri: externa, interna si intra-articulara. Doctorul ortoped Tarek Nazer vorbeste pentru cititorii Ziare.com. despre soldul in resort de tip extern.

Alimentatia si efectul sau asupra articulatiilor

2015-08-07

Alimentatia sanatoasa si miscarea sunt elemente importante pentru sanatatea oaselor si articulatiilor. Oasele au nevoie de nutrienti specifici pentru a fi sanatoase si puternice.

Indicele de masa musculara crescut duce la suprasolicitarea oaselor si articulatiilor, pe cand o greutate corporala normala le protejeaza, explica doctorul ortoped Tarek Nazer pentru Ziare.com

Ce este ruptura de tendon achilian si cum se trateaza

2015-07-30

Tendonul achilian este insertia muschiului gastrocnemian pe suprafata posterioara a calcaneului, fiind considerat cel mai gros si cel mai lung tendon al corpului. Ruptura acestui tendon este o afectiune des omisa in timpul examinarii de catre medici si este mai intalnita la barbati in jurul varstei de 30-40 de ani.

Factorii de risc si persoanele predispuse la ruptura tendonului sunt cele care fac sport ocazional, care sufera de artrita reumatoida sau de Boala Cushing, care au reactii adverse la unele antibiotice, precum ciprofloxacina, sau cele care fac injectii cu steroizi.

Condromalacia patelara - ce este si cum se trateaza

2015-07-16

Condromalacia patelara reprezinta afectarea cartilajului articular al rotulei si uzura lui, avand efect in acelasi timp si asupra cartilajului femurului ce se afla in contact cu rotula.

Rotula este osul rotund aflat in partea anterioara a genunchiului si face parte din mecanismul extensor al genunchilui, impreuna cu muschii cvadriceps si tendonul rotulian. Are o suprafata articulara neteda si alunecoasa ce vine in contact cu santul femural numit "femoral groove", explica doctorul ortoped Tarek Nazer pentru Ziare.com.

Chistul Baker - ce este, de ce si unde apare

2015-07-09

Chistul Baker este o punga plina cu lichid sinovial care apare in zona poplitee din spatele genunchiului din cauza unui exces de lichid in spatiul intra-articular, provocand o umflatura si un disconfort.

Acest chist apare intotdeauna ca rezultat al unei probleme existente la nivelul genunchiului, cum ar fi leziunea de menisc, artroza, leziunea de ligament incrucisat sau din alte probleme articulare, explica doctorul ortoped Tarek Nazer pentru Ziare.com.

10 sfaturi valoroase pentru articulatii sanatoase

2015-07-02

Problemele articulare reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni care apar si la tineri, si la varstnici.

Urmatoarele sfaturi, oferite de doctorul ortoped Tarek Nazer pentru Ziare.com, pot ajuta la protejarea articulatiilor si la prevenirea aparitiei artrozei.