Clinica Masaya - locatie
Strada Aviator Popisteanu nr 16, sector 1, Bucuresti ( la 800 m de la statia de metrou 1 MAI )
Entorsa este o afectiune traumatica, care se produce printr-o miscare fortata care depaseste limitele fiziologice ale articulatiei respective.
Din punct de vedere al mecanismului de producere poate fi impartita in:
Dupa gravitatea leziunii avem:
In functie de tipul entorsei tratamentul poate fi ortopedic sau chirurgical, si trebuie urmat de tratament fizical-kinetic care se individualizeaza pentru fiecare pacient.
In cazul entorselor de gradul I tratamentul de recuperare este simplu. In general glezna nu prezinta semne de instabilitate.
Obiective:
Entorsele de gradul II si III
In cazul tratamentului ortopedic se pot alege 3 metode terapeutice:
Daca se recomanda tratamentul chirurgical, acesta este urmat de o perioada de imobilizare timp de 5-6 saptamani, fara a incarca pe piciorul operat timp de 3 saptamani.
Dupa depasirea perioadei de imobilizare se incepe programul de recuperare fizical-kinetic care are urmatoarele obiective:
Atunci cand edemul si inflamatia s-au diminuat, de regula la 1-3 saptamani de la traumatism, incepe recuperarea functionala
Abia dupa aceasta perioada pacientii pot trece la faza urmatoare, si anume inceperea activitatii sportive daca este cazul.
Recuperarea este completa atunci cand pacientul poate sari pe piciorul traumatizat fara sa prezinte semne de durere sau instabilitate.
Strada Aviator Popisteanu nr 16, sector 1, Bucuresti ( la 800 m de la statia de metrou 1 MAI )