Clinica Masaya - locatie
Strada Aviator Popisteanu nr 16, sector 1, Bucuresti ( la 800 m de la statia de metrou 1 MAI )
Recuperarea dupa sutura de mensic este foarte importanta pentru a creste rata de succes a operatiei de sutura de mensic . Genunchiul este cea mai mare articulatie a corpului omenesc, caruia ii acordam o mare atentie deoarece este mai putin acoperita si protejata de parti moi, este solicitata foarte mult in statica si locomotie, ceea ce determina uzura mai accentuata a elementelor sale.
Dintre leziunile traumatice care se produc la nivelul genunchiului cel mai frecvent este afectat meniscul.
Meniscul este situat intre femur si tibie, are rol in stabilizarea genunchiului fiind format dintr-un fibrocartilaj, actionand ca un amortizor care transmite greutatea de la femur la tibie.
La nivelul fiecarui genunchi sunt prezente cate 2 meniscuri, unul intern in forma de "C", si unul lateral in forma de "O". Cel mai frecvent apar rupturi traumatice la nivelul meniscului intern, deoarece acesta este mai putin flexibil. De asemenea, pot aparea si leziuni netraumatice la nivelul meniscului, leziuni degenerative care apar odata cu inaintarea in varsta, meniscul devenind mai subtire si mai fragil si poate fi lezat mult mai usor.
Datorita importantei majore a meniscului in functionalitatea genunchiului, ori de cate ori este posibil este de preferat sutura acestuia pentru a fi salvat.
Dupa interventia chirurgicala este necesar ca pacientul sa urmeze un program de recuperare sub indrumarea unui kinetoterapeut.
Kinetoterapia poate incepe a doua zi postoperator.
Primele 2 saptamani dupa sutura mensicului :
Se va efectua:
Saptamanile 3-4 dupa operatia de sutura a meniscului
Saptamanile 4-6 de recuperare dupa sutura de mensic
Pacientul poate reveni la munca dupa o luna daca desfasoara o activitate de birou, daca desfasoara o activitate fizica intensa revenirea se va face la recomandarea medicului ortoped.
Strada Aviator Popisteanu nr 16, sector 1, Bucuresti ( la 800 m de la statia de metrou 1 MAI )