• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Foliculita


Exista multe persoane care se confrunta cu foliculita, problema care apare frecvent atât in cazul femeilor cat si a barbatilor.
Majoritatea persoanelor nu stiu care este cauza reala a aparitiei acesteia sau nestiind ca putem scapa de aceasta problema intestetica rapid si eficient cu tehnologii inovatoare non-invazive.

Ce este foliculita ?

Foliculita este o afectiune dermatologica caracterizata prin inflamatia firului de par produsa de diferiti factori.
Este cauzata de infectia cu bacterii a foliculilor Pilsiu.
Foliculita superficiala se manifesta prin pustule (umflaturi la nivelul pielii cu continut alb), iar la formele severe apar usturimea, umflaturi dureroase sau tensiune locala.

Care sunt cauzele care pot duce la aparitia foliculitei?

  • Epilatul cu ceara
  • Epilatul cu depilatorul sau cu aparatul de ras
  • Imunitatea scazuta
  • Infectia foliculilor pilosi (transpiratia)
  • Nutritie neechilibrata

Care sunt metodele care ne pot scapa de foliculita?

Printre metodele obișnuite putem enumera:

  • Tratamente cu produse naturiste
  • Tratamentele medicamentoase cu antibiotice

Printre metodele de tratament profesionale care ne pot ajuta rapid si sigur putem mentiona:

  • Tratament cu epilarea definitiva cu IPL
  • Tratament cu epilarea definitiva cu laser Diode

Care sunt persoanele predispuse la aparitia foliculitei?

Persoanele care sunt mai predispuse la aparitia foliculitei sunt cele care folosesc frecvent metode de epilare care implica smulgerea firelor de par, epilatul cu ceara, epilatorul care implica smulgerea firelor de par (epilatorul, epilatul cu ceara), precum și cele care folosesc aparatul de ras pentru a scapa de parul nedorit.
Persoanele care au un sistem imunitar slab sau persoanele cu foliculii de par adânci inradacinati.

Ce procedura este mai eficienta in lupta cu foliculita? Epilarea cu laser Diode sau epilarea cu IPL?

  • Epilarea cu laser Diode - este o procedura sigura, nedureroasa, datorita sistemului de racire pe care il are incorporat.Aparatul trateaza infectia foliculilor pilosi de la radacina, datorita laserului specific care tintește bulbul pigmentat al firului de par, iar caldura distruge foliculul de par si impiedica creșterea acestuia.
    Sunt necesare intre 6-8 ședinte pentru a scapa de problema nedorita.
  • Epilarea definitiva cu IPL (Lumina intens pulsata) - incetinește creșterea firelor de par responsabile cu infectarea foliculilor cu ajutorul laserului.
    Sunt necesare intre 8-12 ședinte, deoarece aparatul IPL utilizeaza un spectru larg de lungimi de unda, este nespecific, iar penetrarea pielii este mai redusa, iar bulbul foliculilor de par mai inradacinati nu pot fi tratati eficient.

Care sunt beneficiile tratamentului pentru foliculita?

Tratamentul ne ajuta la eliminarea foliculitei, si la obtinerea unei pieli catifelate, fara aspectul inestetic pe care il intâmpina odata cu aparitia acestei afectiuni.
Timpul redus de tratament si indepartarea parului nedorit din orice zona a corpului.

Poate sa reapara foliculita si dupa tratarea acesteia?

In cazul persoanelor care folosesc metode de tratament obișnuite (tratamente naturiste, tratamente medicamentoase) si metode se epilare traditionale (Cu ceara, aparat de ras sau epilator), foliculita poate reaparea, deoarece foliculii pilosi pot creste sub piele si pot aparea infectii la radacina acestora.
Pentru persoanele care aleg epilarea definitiva ( laser Diode sau IPL) foliculita nu va mai reprezenta o problema, deoarece radacina firului de par este distrusa si nu mai exista riscul de infectie.

Specialistii Clinicii Masaya va vor ajuta sa alegeti optiunea cea mai potrivita de tratament in cadrul consultatiei initiale pentru a putea obtine cele mai bune rezultate posibile.
La Clinica Masaya se monitorizeaza in permanenta nivelul de confort al pacientului in timpul tuturor procedurilor efectuate.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !