• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Cum scapi de durerile de spate cu ajutorul fizioterapiei


Durerea de spate

Apare la majoritatea populatiei la un moment dat in viata, la nivelul uneia dintre zonele coloanei vertebrale (cervical, toracal sau lombar), insa cel mai frecvent durerea apare la nivelul coloanei lombare, datorate faptului ca centrul de greutate al omului se afla la acest nivel. Prin urmare o mare parte din greutatea corporala este sustinuta de coloana lombara.

Afectiunile coloanei vertebrale

  • Deviatii ale coloanei vertebrale (Cifoza, Scolioza, Lordoza)
  • Afectiuni degenerative (Discopatia, Lombosciatica, Lumbago, Stenoza spinala)

Simptome asociate durerilor de spate

  • Slabiciune, amorteala, furnicaturi;
  • Contracturi musculare;
  • Daca durerea apare la nivel cervical si este prezenta o pensare a radacinilor nervoase durerea si amorteala pot aparea pe membrul superior.
  • Daca durerea apare la nivel lombar, cu compresie radiculara pe nervul sciatic, durerea coboara pe membrul inferior aferent.

Ce este fizioterapia?

Fizioterapia este o metoda utilizata inca din cele mai vechi timpuri ce foloseste aplicatii terapeutice prin intermediul unor factori fizici pentru a trata diferite afectiuni.

Ce proceduri terapeutice utilizam pentru a combate durerile de spate?

  • Ultrasunetul – terapie prin care se realizeaza transfer de energie prin intermediul unor unde terapeutice la o frecventa de 1 MHz sau 3 MHz in camp continuu, sau prin impulsuri asupra zonei tratate, producandu-se un efect de micromasaj in profunzimea tesuturilor, avand efecte precum diminuarea durerilor, efect antiinflamator, in urma  terapiei cu ultrasunete extensibilitatea tendoanelor creste de 5-6 ori, ajuta la consolidarea osoasa, cat si efect cicatrizant.
  • Laseroterapia – terapie prin care energia  luminoasa intra in organism, penetrand tesuturile si restabilind functia celulara normala, cu efect decontracturant, de stimulare a circulatiei sanguine, efect miorelaxant, de biostimulare, creste energia celulara si nu in ultimul rand are efect antiinflamator.
  • Tens – Curent de joasa frecventa ce stimuleaza direct tesutul, fiind curentul cu cel mai puternic efect antialgic. Curentul Tens actioneza prin inhibitie presinaptica, eliberare de enkefaline si endorfine, inhibarea nervului excitat anormal. Prin intermediul electrozilor, curentul electric strabate traiectul nevos, pacientul percepandu-l ca pe o senzatie usoara de furnicatura de-a lungul nervilor.
  • Terapia Tecar – energia electromagnetica este introdusa in organism prin intermediul a doi electrozi, producandu-se caldura endogena la nivelul zonei tratate, principalul efect fiind hiperemia, grabind astfel procesul de vindecarea. Printre efecte se mai numara relaxarea musculara, regenerearea tesutului, reducerea edemului (se creste fluxul sanguine, ducand la imbunatatirea procesului limfatic, urmand ca edemul sa se reduca).

In combaterea durerilor fizioterapia actioneaza in interiorul organismului modificand reactivitatea organismului, ameliorand durerea si inflamatia si restabilind anumite functii deficitare.

Specialistii nostri vor alcatui un plan de tratament individual in functie de particularitatile fiecarui pacient. Apeleaza cu incredere, iar ei te vor ajuta sa combateti aceste dureri. Nu lasa durerea sa te impiedice in a-ti duce activitatile cotidiene la bun sfarsit.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Comentarii


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !