- Autor Dr. Tarek Nazer
- Publicat in data de 2021-07-04 10:27:46
Durerea de genunchi
Durerea de genunchi poate sa apara atat la copii, adulti cat si la varsnici. Durera poate fi rezultatul unui traumatism (de obicei la tineri, sportivi) sau o urmare a degenerarii articulare (persoane varsnice).
Durerea se poate localiza pe fata anterioara, mediala, laterala cat si posterioara a genunchiului, in functie de locul unde tesutul este afectat. De exemplu o durere in zona anterioara poate fi din cauza unei leziuni de menisc, sau a unei tendinite, s.a.m.d.
Daca au aparut durerile si nu cedeaza, este bine sa apelati la un medic ortoped. El va va ghida in alegerea celei mai bune solutii, fie ea medicamentoasa, tratament chirurgical, sau utilizarea procedurilor de fizioterapiei, in functie de gradul de afectare al articulatiei.
Ce proceduri de fizioterapie te ajuta in lupta cu durerile?
- Crioterapia - putem folosi aceasta terapie atunci cand apare edem la nivelul genunchiului (articulatia se umfla), sugerand faptul ca la nivelul articulatiei este prezent un process inflamator. Crioterapia foloseste un jet de aer rece ce raceste articulatia in cateva minute, activand procesul de vasocontrictie, edemul incepand sa se reduca;
- Terapia cu ultrasunete - se utlilizeaza pentru a diminua durerile si inflamatia, avand efect hiperemiant ce creste capacitatea de vindecare a organismului; se realizeaza prin intermediul unui traducator ce transmite in corp un micromasaj profund prin transfer de energie.
- TENS - folosirea curentului electric avand ca rezultat stimularea tesuturilor, cu scopul vindecarii diferitelor structuri afectate ale organismului. Se folosesc circuite de electrozi asezati la nivelul nervilor periferici. Are ca efecte decontracturarea musculara, eliminarea durerilor, electronii si ionii din corp sunt modificati in mod pozitiv, determinand grabirea vindecarii tesutului afectat;
- Terapia Tecar – este cea mai noua metoda de tratament ce injumatateste timpul de vindecare. Terapia foloseste doi electrozi, unul mobil si o placa pusa pe partea opusa zonei de tratat. Prin intermediul curentului de inalta frecventa se produce caldura endogena, crescand fluxul sangvin si automat hranirea tesutului ce grabeste procesul de vindecare;
- Lasoroterapia - terapie ce utilizeaza fascicole de lumina pentru a trata zona afectata. Lumina patrunde foarte usor la nivelul genunchiului producand schimbari fiziologice la nivel celular. Este o metoda usor de aplicat ce produce efecte favorabile vindecarii precum: reducerea durerilor, cresterea circulatiei oxigenului, relaxeaza musculatura, stimuleaza sistemul imunitar, creste activitatea metabolica celulara.
- Electrostimularea - tehnica ce foloseste curentul electric pentru a produce contractii la nivelul musculaturii. Este folosita adesea dupa interventii chirurgicale cum ar fi meniscecectomie, recontructia LIA (ligament incrucisat anterior), sutura de menisc, reconstructie MPFL, etc., in urma carora musculatura se atrofiaza. Este indicat ca in timpul terapiei sa se realizeze si contractia musculaturii activ, de catre pacient pentru o eficienta ridicata.
Pentru un rezultat cat mai bun, este nevoie de o cura de 10 sedinte alcatuite din mai multe terapii (in functie de indicatiile medicului curant), insa se pot observa rezultate positive inca de la prima sedinta.
Clinica Masaya va asteapta la o consultatie pentru a stabili un plan de tratament corect pentru afectiunea dumneavoastra. Elimina durerea pentru o viata activa si lipsita de griji !