• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Care e diferenta dintre un kinetoterapeut bun si unul foarte bun


In mod cert, munca este cuvantul cheie care sta la baza, si face astfel diferenta dintre un kinetoterapeut bun si unul foarte bun.

Desigur, acest lucru este valabil in orice alt domeniu, dar mai cu seama in cel despre care vorbim in acest articol, si anume, domeniul kinetoterapiei.

Sa definim deci, termenul de kinetoteraput bun: pentru a deveni, si a putea fii considerat un kinetoterapeut bun, trebuie ca, pe langa cunostintele temeinice teoretice si practice, dobandite pe parcursul anilor de studiu, dar si a cursurilor de specialitate urmate dupa terminarea studiilor, sa aiba capacitatea de a empatiza si de a se apleca cu atentie asupra problemelor pacientilor.
Rezultatele, adica insasi esenta actului kinetoterapeutic depend in masura covarsitoare as spune de toate aceste elemente enumerate mai sus.

Un alt cuvant cheie pentru atingerea potentialului maxim, si, a devini astfel un kinetoterapeut foarte bun, este perseverenta. Ceea ce diferentiaza in mare masura kinetoterapeutii buni de cei foarte buni este munca si perseverenta.
Cei care au reusit cu adevarat sa ajunga printre cei mai buni sunt cei care au mers pana la capat, au muncit s-au perfectionat continuu in meseria pe care si-au ales-o.

Formarea profesionala continua este o alta cheie a succesului unui kinetoterapeut, ceea ce se traduce printr-o preocupare permanenta asupra modului de abordare al pacientului, in orice tip de patologie care face apanajul sferei recuperarii medicale, asupra tehnicilor si metodelor terapeutice noi, folosite la nivel international.

O data insusite aceste noi tehnici trebuie practicate indelung si perfectionate. Practica temeinica si solida este un alt punct forte ce diferentiaza kinetoterapeutii buni de cei foarte buni.
Totodata, un alt punct forte poate fi considerat si adaptarea sau particularizarea programului kinetoterapeutic in functie de particularitatile fiecarui pacient in parte.

Celebrul citat al lui Hipocrate “Nu exista boli ci bolnavi”, poate fi transpus si in domeniul kinetoterapiei, putem spune deci, ca un program de kinetoterapie, aplicat la doi pacienti cu aceeasi afectiune si simptomatologie, poate sa dea rezultate diferite, in cazul unuia sa aiba rezultate bune, in cazul celuilalt , nu. De accea vrem sa subliniem inca o data importanta praticularizarii programelor kinetice.

Nu in ultimul rand, avand in vedere faptul ca traim intr-o era a inovatiilor si a tehnologiei care faciliteaza tot mai mult accesul la informatie, potentialul maxim al unui kinetoterapeut care pune pe primul plan interesul pacientului si se perfectioneaza continuu in acest sens, este practic nelimitat. Totul depinde de munca depusa, de timpul alocat acesteia si de perseverenta kinetoterapeutului.

Specialistii kinetoterapeuti ai Clinicii Masaya iti pot imbunatatii starea de sanatate si sunt alaturi de tine pe tot parcursul programului de recuperare.
La Clinica Masaya se monitorizeaza in permanenta nivelul de confort al pacientului in timpul tuturor procedurilor efectuate. Tehnologia performanta de ultima generatie si cursurile de specialitate pe care le efectueaza in mod regulat kinetoterapeutii clinicii, ne ofera cele mai bune rezultate.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !