• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Cand si de ce este bine sa apelezi la un nutritionist?


Avand in vedere cum se desfasoara lucrurile in ziua de astazi, iar aici nu ne referim la starea de urgenta, nutritionistii sunt la mare cautare. Acestia devin prietenii celor aflati in nevoie, celor ce simt ca nu se mai regasesc in regimul alimentar pe care l-au adoptat, dorindu-si acum o schimbare.

Orice schimbare este binevenita, ar spune fiecare dintre noi, insa doar un nutritionist este cel mai in masura sa caracterizeze o schimbare din punct de vedere a nutritiei. Ce face un nutritionist, ce este nutritia si cand ai nevoie de o schimbare in viata ta? Vorbim mai pe lang despre acest subiect in cele ce urmeaza.

Nutritia - puntea ta spre o viata sanatoasa

Nutritia este stiinta care se ocupa de supravegherea interactiunilor dintre nutienti si substantele diverse din hrana, totul in raport cu mentenanta, dar si dezvolarea sau restabilirea sanatatii si chiar tinerea sub control a unor boli.

Nutritionistul este specialistul ce poate privi cu o mare precizie, din umbra, toate aceste interactiuni. Ulterior acesta va trage concluzii cu privire la ceea ce se intampla in organismul fiecarui pacient, urmand ca apoi sa stabileasca impreuna cu acesta un plan de dobandire a echilibrului perfect.

De fapt, nutritionistul devine prietenul organismului pacientilor sai. El este cel care va asculta problemele fiecaruia in parte, va cauta si va gasi solutii optime, fiind mereu atent la modul in cae se desfasoara lucrurile.

Situatii in care iti recomandam sa apelezi la un nutritionist

1. Iti doresti sa slabesti sanatos

Multe dintre dietele regasite pe internet nu sunt recomandarea unui nutritionist. Totodata, o mare parte dintre ele indeamna la infometare, nefiind potrivite pentru orice tip de organism. De aceea, doar un nutritionist poate decide ce trebuie sa consume orice pacient in parte pentru a slabi, iar, in acelasi timp, sa fie sanatos.

In cadrul site-ului nostru, sectiunea blog, regasesti un articol despre vitamine si minerale ce ajuta la slabit pe care il poti folosi ca sursa de inspiratie, pana cand te decizi sa iti programezi o vizita la nutritionist – click aici.

2. Suferi de o afectiune grava si iti doresti sa o tii sub control prin intermediul unei alimentatii sanatoase

Pe langa medicamentatia recomandata de medicii experti atunci cand vine vorba de afectiuni grave, sa stii ca si alimentatia are ceva de spus. Fara o alimentatie sanatoasa, corecta, problemele de sanatate pot lua amploare cat am clipi.

De exemplu, in cazul diabetului sau al endometriozei, alimentatia sanatoasa este un pilon important in lupta cu boala! Nu neglija acest aspect - apeleaza la un nutritonist, iar el te va ajuta sa iti pui in ordine, in echilibru stilul alimentar, lucrand astfel pentru binele tau.

Si odihna are ceva de spus in toata aceasta ecuatie - un alt articol scris de noi iti explica cum afecteaza lipsa somnului silueta, dar si sanatatea - il gasesti aici.

3. Iti doresti ca antrenamentele fizice sa dea roade mai rapid

Dupa cum prea bine stii, fie ca vrei sa slabesti sau sa iti antrenezi muschii, sportul si alimentatia sunt reperele pe care nu trebuie sa le neglijezi. Degeaba faci sport, lucrezi constant fiecare grupa de muschi, daca alimentatia ta este haotica. Acelasi lucru se poate spune si despre alimentatie - este stabila, intocmai pliata pe nevoile organismului tau, insa pentru a obtine corpul mult dorit trebuie sa practici un sport.

Mai pe scurt, sportul si alimentatia merg mana in mana - se completeaza una pe cealalta, sustinandu-ti astfel sanatatea. Astfel, daca iti doresti sa iti pui muschii in miscare, ai nevoie, pe langa un antrenor de sport, de un nutritionist ce iti va crea un plan alimentar pliat pe nevoile tale.

Te asteptam in cadrul paginii noastre pentru a lua legatura cu un nutritionist expert ce iti va crea acel calendar ideal pentru o alimentatie sanatoasa, transformandu-ti astfel atat corpul, cat si mintea.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !