• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Vitamine si minerale care ajuta la slabit


Exista cateva vitamine si minerale pe care ar trebui sa le consumi, pentru a asigura functionarea eficienta a corpului in procesul de slabire.

Atunci cand alimentele din meniul zilnic sunt limitate, suplimentele cu vitamine pot asigura un plus de energie pentru a slabi si in acelasi timp sa ramanem sanatosi.

vitamine

Vitaminele B - sunt esentiale pentru buna functionare a metabolismului. Acestea ajuta corpul sa metabolizeze carbohidratii, proteinele si lipidele.

Pentru silueta cele mai importante vitamine din complexul B sunt: B2, B3, B5, B6.

Doza zilnica recomandata este intre 25 - 300 mg, iar ca si surse alimentare le gasim in : fasole, linte, ovaz, banana, carne slaba, nuci.

Vitamina C - pe langa faptul ca ajuta la intarirea sistemului imunitar, ajuta si la arderea depozitelor de grasime. Doza zilnica recomandata este intre 500 - 5000mg/zi.

Surse alimentare de Vitamina C: spanac, patrunjel, ardei gras, kiwi, fructe de padure, sfecla, citrice.

Vitamina D - este necesara pentru un sistem imunitar sanatos, creste masa musculara si ajuta la arderea grasimilor. Doza zilnica recomandata este intre 400 - 800 unitati.

O gasim in : cereale integrale, uleiuri de peste, somon, lapte.

Fierul - deficitul de fier duce la anemie, iar printre simptome intalnim stari de oboseala, slabiciune fizica, nivel scazut de energie. Fierul ajuta corpul sa creeze energie din nutrienti. Alimentele cu continut crescut de fier sunt: carnea slaba, fructe de mare, fasole, spanac.

Cromul - previne depunerea grasimilor si are rolul de a reduce nivelul de colesterol.

Se recomanda consumul intre 100 - 300 mg/zi. Surse alimentare: cereale, branzeturi, ficat.

Fosforul - are rol important in transportul grasimilor in sistemul circulator, este implicat in metabolismul energetic, contribuind astfel la mentinerea unei greutati corporale optime. Alimentele bogate in fosfor sunt: lactate, carne, peste, cereale, iar doza zilnica recomandata este intre 200 - 400 mg/zi.

Magneziu - ajuta la mentinerea glucozei in sange, reglarea tensiunii, calmarea sistemului nervos. Il gasim in: spanac, nuci, leguminoase, legume verzi.

Calciu - lupta impotriva obezitatii. Sunt recomandate lactatele sarace in grasimi. Surse alimentare de calciu: seminte de chia, legume cu frunze verzi, produse lactate.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Comentarii

1
sterescu gina 2019-05-20 11:00:55 /
tot respectul ptr medicul si omul Tarek Nazer,profesionist de mare valoare

Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !