• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic

Este o forma de terapie delicata, nedureroasa.

Sistemul limfatic este o modalitate de aparare vitala a organismului impotriva bolilor.

Drenajul limfatic realizat prin presoterapie, presupune folosirea unui costum special care imbraca picioarele, abdomenul si bratele. Acest costum este format din mai multe spatii pneumatice in care aerul patrunde intermitent cu o presiune controlata care actioneaza asupra gangilonilor limfatici si asupra sistemului limfatic realizand in acest fel un masaj prin care se stimuleaza circulatia limfatica si sanguina. Tehnica de drenaj limfatic se realizeaza prin aplicarea usoara a presiunii dinspre proximal spre distal in scopul de a impinge si stimula limfa.

Multe persoane presupun ca pentru detoxifierea ogranismului este de ajuns doar dieta, insa includerea masajului intr-o rutina obisnuita accelereaza detoxifierea, aceasta devenind completa.

Prin masajul limfatic se elimina toxinele si retentia de apa, se reduce senzatia de picioare grele, se reduce celulita, ajuta la cresterea imunitatii prin crearea de anticorpi, ajuta la detoxifierea organismului si imbunatatirea trofismului pielii. Favorizeaza aportul de oxigen al celulelor, imbunatatind circulatia sanguina si dinamizeaza circulatia limfei in spatiile intercerlulare.

Drenajul limfatic ajuta la ameliorarea starilor de anxietate, readuce starea de bine si de relaxare. Presodrenajul nu prezinta efecte adverse si aduce mari beneficii.

In general sunt recomandate 3-4 sedinte de drenaj limfatic pe saptamana, iar durata medie a unei sedinte este de 30-45 min.

Se recomanda consumul a 2 litrii de apa pe zi, adoptarea unei alimentatii echilibrate si practicarea regulata a miscarii.

Este posibil sa nu puteti beneficia de drenaj limfatic daca prezentati:

  1. astm bronsic,
  2. eczeme,
  3. insuficienta cardiaca, HTA,
  4. tumori maligne,
  5. insuficienta renala
  6. hipertiroidism,
  7. tromoza si flebita,
  8. tuberculoza,
  9. menstruatie sau sarcina.
Clinica Masaya - locatie

Strada Aviator Popisteanu nr 16, sector 1, Bucuresti ( la 800 m de la statia de metrou 1 MAI )