• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Vergeturile


Vergeturile sunt acele intinderi neaspectuase ale pielii noastre pe care dorim de cele mai multe ori sa le ascundem deoarece sunt inestetice si ne fac sa ne simtim inconfortabil.

De-a lungul timpului au circulat multe mituri despre combaterea acestora, insa acum ne putem bucura de tehnologii non-invazive care ne ajuta in lupta cu vergeturile.

Ce sunt vergeturile?

Sunt acele linii fine, albe care pot aparea in orice zona, precum fese, picioare, abdomen sau sani.
Vergeturile apar atunci cand pielea este afectata de intinderea prea rapida dintr-un anumit motiv. Cand stratul de mijloc al pielii (dermul) se intinde foarte mult, firele de colagen se rup, ceea ce duce la aparitia vergeturilor.

Care sunt principalele cauze ale aparitiei vergeturilor ?

  • Sarcina
  • Pubertarea
  • Acumularea rapida a kilogramelor
  • Sedentarismul si obezitatea
  • Consumul deficitar de lichide si alimente bogate in vitamine

Care sunt tipurile de vergeturi ?

  • Vergeturile rosii (straie ruba) - sunt striatii recente, proaspat aparute pe piele. Culoarea rosiatica este data de dilatarea vaselor capilare, cauzata de ruperea fibrelor de colagen.
  • Vergeturile albe (straie alba) - sunt striatii mai vechi si necesita un tratament complex, fiind greu de estompat.

Cum apar vergeturile ?

Când nivelul de cortizon din organism este crescut, pielea isi pierde din elasticitate si colagen, iar la intinderi bruste (sarcina, oscilatii in greutate), apar vergeturile pe suprafata pielii.

Care sunt persoanele predispuse la aparitia vergeturilor?

  • In cazul barbatilor, vergeturile apar in zonele cu masa musculara crescuta, in cazul practicarii unui sport, din cauza cantitatii reduse de grasime din organism
  • In cazul femeilor insarcinate, vergeturile apar in general in zona abdomenului si a ranilor, din cauza intinderii bruste a pielii.
  • Persoanele care oscileaza in greutate. Este cazul persoanelor care tin dieta de slabire prea drastice.

Printre tratamentele obisnuite se regasesc;

Creme si uleiuri cu aplicare locala

Tratamente corporale

Pentru tratamente eficiente si de lunga durata putem apela la tratamente profesionale precum:

  • Terapia cu Microneedling (Mezoterapia) - aceasta procedura foloseste microinjectii cu aminoacizi, minerale, acid hialuronic la nivelul dermului.
  • Radiofrecventa tripolara - foloseste unde de radiofrecventa, ce penetreaza toate cele trei straturi ale pielii, ce cresc temperatura la 41-42° la suprafata pielii, in timp ce in intermediul tesutului tratat ajunge pâna la 60-65°, reusind astfel sa lichefieze si sa elimine depozitele de grasime si tesut adios.
    Ÿ Electrostimularea- pune circulatia sanguina in miscare, tonifiaza si imbunatateste aspectul vergeturilor

Pot sa reapara vergeturile ?

Din pacate tratamentul pentru vergeturi nu este unul definitiv deoarece acestea apar in urma dezvoltarii rapide a corpului, dintr-un anumit motiv, pielea sufera un proces de intindere rapid, iar daca aceasta nu contine suficient colagen, apar aceste semne, pe masura ce tesutul se intinde, iar prin urmare orice persoana care sufera aceste schimbari este predispus la aparitia vergeturilor .

Putem prevenii aparitia vergeturilor?

Vergeturile se pot prevenii avand grija de mentinerea greutatii corporale in parametrii optimi, evitând oscilatiile de greutate, hidratarea pielii prin aplicarea cremelor si uleiurilor corporale si apelarea la tratamente profesionale non-invazive.

Specialistii Clinicii Masaya va vor ajuta sa alegeti optiunea cea mai potrivita de tratament in cadrul consultatiei initiale pentru a putea obtine cele mai bune rezultate posibile.

La Clinica Masaya se monitorizeaza in permanenta nivelul de confort al pacientului in timpul tuturor procedurilor efectuate.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !