• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Postura corecta


O postura corecta asigura un confort organismului prin reducerea zonelor de stres si durerilor de la nivelul gatului,umerilor si spatelui, impiedica deformarea coloanei vertebrale si aparitia cocoasei.

Pozitia corecta de stat pe scaun implica o postura cat mai dreapta a coloanei vertebrale, umerii sa fie relaxati,coatele sprijinite pe manerele scaunului, palmele pe birou in aceiasi linie cu antebratele, genunchii flectati la 90 de grade si gleznele la 90 de grade indreptate inainte. In acelasi timp este foarte important sa alegem si un scaun potrivit ajustabil si confortabil, fixat pe 5 roti pentru a nu se clatina, spatarul trebuie sa sustina forma naturala a coloanei, iar partea din fata a suprafetei de sezut sa fie rotunjita si capitonata pentru a preveni reducerea fluxului sangvin in picioare.

O pozitie incorecta pune presiune mare la nivelul coloanei si muschilor spatelui, dar si pe discurile intervertebrale, provocand durere, deformarea oaselor, conduce la aparitia cifozei si suprasolicitarea ligamentelor, de asemenea poate induce si o stare sufleteasca negativa, reduce consumul de oxigen si incetineste digestia.

Sunt o serie de exercitii pe care le puteti face pentru va intarii musculatura spatelui care ajuta la adoptarea unei posturi corecte si reducerea stresului de pe coloana. Cateva exercitii simple de efectuat ar fi

  • Tractiune prin priza larga unde folosim mainile si muschii spatelui pentru a ridica propia greutate ;
  • Abdomenele ce ajuta la intarirea muschilor abdominali si muschilor spatelui;
  • Exercitii de yoga sau pilates pentru intarirea musculaturii si imbunatatirea mobilitatii si posturii;
  • Rotirea umerilor in spate, in sus apoi in jos, te ajuta sa scapi de tensiunea acumulata si sa iti imbunatatesti flexibilitatea, astfel incat umerii sa stea in pozitie corecta.

Incercati sa adoptati o pozitie corecta pentru a va asigura confort organismului, pentru a reduce zonele de stres si durerile de la nivelul gatului si spatelui.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !