• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Masajul si kinetoterapia la nou nascut


Miscarea controlata inca din prima zi de viata

Primul an de viata a bebelusilor este foarte important, deoarece totul din jurul lor este nou si demn de a fi explorat. Dupa pozitia fetala, o pozitie care se desfasoara intr-un spatiu limitat, kinetoterapia invata bebelusul cum sa se acomodeze din plin cu libertatea si spatiul oferit de noul sau mediu de viata.

Masaj la nou nascut

Din punct de vedere profilactic, gimnastica pentru copiii sanatosi a luat amploare in ultimii ani datorita efectelor benefice, prin stimularea motorie realizandu-se si stimularea psihica. Astfel, acest proces profilactic duce la o dezvoltare fizica armonioasa si la prevenirea problemelor posturale, elementele noi invatate ducand la o adaptare mai buna la mediu.

Gimnastica sugarului”, asociata cu masajul, este recomandata inca din primele luni de viata. Ea este benefica atat pentru corectarea unor deficiente, cat si pentru dezvoltarea armonioasa, folosind o gama larga de manevre care influenteaza posturile si miscarile corecte. Atat din mod psihic, cat si motor, bebelusul este influentat intr-un mod pozitiv.

Previne instalarea afectiunilor fizice,corecteaza eventualele deficiente,imbunatateste respiratia, sustine dezvoltarea neuromotorie si psihomotorie si contribuie la tonifierea musculaturii.

De asemnea kinetoterapia ajuta la educarea ritmului si coordonarii miscarilor,relaxeaza musculatura, stimulează circulatia periferica si terminatiile nervoase, stimuleaza digestia inlaturand colicile si nu in ultimul rand faciliteaza si perfectioneaza miscarile naturale, avand ca scop formarea de deprinderi corecte, mentinerea si intarirea sistemului imunitar.

Masajul si gimnastica bebelusului sunt forme terapeutice de joaca, care pot fi considerate primii pasi catre socializare. Un masaj practicat cu regularitate il ajuta pe micutul tau sa doarma, sa se hraneasca mai bine si sa se bucure de noutatile apărute in primul an de viata.

Gimnastica medicala pediatrica ajuta la depistarea si tratarea precoce a problemelor sugarilor si copiilor, care inculde o gama larga de afectiuni musculo-osteo-articulare.

Aceste afectiuni sunt:

  • afectiuni ortopedice: picior plat, luxatii, fracturi;
  • deviatii ale coloanei vertebrale: cifoza , scolioza;
  • torticolis;
  • pareze si paralizii;
  • boli ereditare: sindrom Down, distrofie musculara progresiva

Tratamentele aplicate se concentreaza pe educarea posturii si aliniamentului corpului, dezvoltarea schemei corporale, a lateralitatii si a orientarii in spatiu, dezvoltarea miscarilor normale in ordinea aparitiei lor, schimbarea si anularea posturilor anormale, prevenirea sau amanarea actului chirurgical, cat si educarea formelor de locomotie si posibilitatea de deplasare pana la obtinerea mersului independent.

Terapia este individualizata de la un copil la altul si chiar de la o sedinta la alta ,se urmareste etapa de dezvoltare neuro-motorie globala, dar si deficitele segmentare pentru o dezvoltare armonioasa, cu limitarea la maxim posibil orice posturi sau pozitii vicioase ce duc in timp la deformari osoase si musculare severe, greu de stabilizat.

Este important ca specialistul kinetoterapeut sa reuseasca sa faca din exercitiile fizice o joaca, fiind cea mai buna metoda de invatare a abilitatilor motrice, sa il faca sa se simta independent dar avand totusi in permanenta controlul si indrumand efectuarea terapiei necesare.

Kinetoterapeutul Valentina Suciu, din cadrul Clinicii Masaya este specializata in Gimnastica si masajul la nou nascuti, efectuand cursuri de specializare si folosind tehnici moderne pentru a ajuta la o dezvoltarea sanatoasa si armonioasa a noului nascut.

Pentru Programari si mai multe informatii ne puteti contacta la 0721.197.077

clinica masaya

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !