• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Leziunea de menisc


Genunchiul blocat.

Atunci cand nu poti sa indoi genunchiul si simti ca e ceva care te opreste poate fi vorba de o leziune de menisc.

Meniscul este o formatiune fibro-cartilaginoase care se afla intre femur si tibie pe partea interna si externa a genunchiului, avand un rol importat in biomecanica genunchiului unde tamponeaza si protejeaza suprafata articulara.

Leziunea de menisc provoaca drureri la nivelul genunchiului, disconfort, edem si redoare articulara.

Leziunile de menisc pot fi de mai multe tipuri, de exemplu poate suferi de rupture longitudinale, orizontale, radiale, insa atunci cand genunchiul ramane  fixat in flexie sau in extensie este vorba de o leziune de menisc de tip bucket handle in care meniscul ramane atasat dar o portiune din el este luxata si situata in mijlocul articulatiei.

Aceasta leziune de menisc face ca genunchilui sa ramana blocat, provoacand dureri mari de genunchi.

Diagnosticul se pune pe baza unui examen clinic si rezonanta magnetica ce evidentiaza leziune de tip bucket handle, cateodata aceasta leziune este asociata cu o lezsiune de ligament incrucisat anterior.

Tratementul este unul chirurgical pe calea artroscopica unde medicul folosind 2 incizi mici introduce o camera si instrumente speciale pentru a reduce meniscul la pozitia initiala apoi medicul ia decizie de a sutura sau a indeparta meniscul in functie de natura leziuni si starea meniscului find imposibil de suturat in cazul unui rupturi vechi unde marginea meniscului este deteriorate.

Daca suferiti de aceasta problema sau aveti dureri de genunchi sau o senzatie de disconfort trebuie sa consultati un medic ortoped.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Comentarii

1
Ciocan 2020-07-05 03:11:02 /
Am leziune gradul 2 corn posterior MI si leziune gradul 2 corn anterior ME.Leziune grad 1 LCL. Acumulari lichide in cantitate medie supra si retropatelar intern si extern si mica intraarticular. Va rog sa-mi ziceti daca trebuie operat si cat ar costa operatia.Multumesc!

Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !