• contact@clinicamasaya.ro
 • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Infiltratii cu PRP solutia pentru multiple probleme si afectiuni


Tehnologia si procedurile au evoluat constant in domeniul medical. De la metode destul de invazive, ce presupuneau o perioada mai indelungata de recuperare si un disconfort sporit pentru pacienti, s-a ajuns in zilele noastre la stadiul in care afectiuni si probleme din cele mai diverse pot fi tratate folosind proceduri minim invazive. In aceasta categorie se incadreaza si infiltratiile cu PRP pe care le pune la dispozitia pacientilor Dr. Tarek Nazer, doctor ortoped cu o experienta de peste 5 ani care s-a specializat si a invatat ortopedia de la renumiti ortopezi din Marea Britanie.

Despre infiltratiile cu PRP

PRP - "platelet rich plasma" reprezinta plasma imbogatita cu trombocite. Infiltratii cu PRP, prin definitie, constituie o metoda prin care pot fi tratate si vindecate numeroase afectiuni ce vizeaza ligamentele si articulatiile.
Aceasta plasma imbogatita prezinta un continut de 9 ori mai bogat in trombocite fata de sangele propriu al pacientului. Continutul ridicat de trombocite, prin suplimentul de factori de crestere si de reparare, reprezinta exact acel element care favorizeaza si grabeste procesul de vindecare a tesuturilor si a cartilajelor.

Cum se obtine PRP ?

Raspunsul este unul simplu. Obtinerea plasmei imbogatite cu trombocite presupune recoltarea de sange chiar de la pacient, intr-o maniera similara cu cea realizata in momentul in care se face recoltarea in cazul analizelor uzuale. Ulterior se realizeaza alte cateva etape - iata si o lista completa a acestora:

 • Se recolteaza 10 ml din sangele venos al pacientului
 • Sangele recoltat se adauga intr-o eprubeta ce contine plasma artificiala si factori de activare
 • Eprubeta este introdusa intr-un aparat de centrifugare pentru 5-10 minute
 • Produsul obtinut este injectat direct in articulatie.

Intregul proces dureaza aproximativ 12 minute, iar metodele de recoltare si injectare sunt sterile si minim dureroase.

Ce se intampla dupa realizarea unei infiltratii cu PRP ?

Procesul de vindecare ulterior realizarii unei infiltratii cu PRP presupune parcurgerea unor etape. Ceea ce trebuie sa stie pacientii care aleg o astfel de solutie se refera la faptul ca:

 • Prima etapa, cea de inflamatie, apare in primele 2-3 zile dupa realizarea procedurii
 • Urmeaza etapa de proliferare celulara, cea in care sunt eliberati factorii de crestere cu rol bine determinat in etapa ulterioara
 • Remodularea tesutului are loc in etapa finala in care celulele distruse sunt inlocuite cu celule noi, sanatoase.

Cand sunt indicate infiltratiile cu PRP ?

Dupa cum mentioneaza si Dr. Tarek Nazer, la Clinica Masaya unde acesta activeaza pot fi realizate infiltratii cu PRP care sunt recomandate pentru cazuri din cele mai diverse:

 • Persoane care sufera de gonartroza
 • Pacienti care sufera de coxartroza
 • Persoane care sufera de leziuni de cartilaj, leziuni musculare sau tendinite

Cei interesati pot afla informatii complete despre aceasta procedura minim invaziva din cadrul website-ului oficial al clinicii - www.clinicamasaya.ro, dar si de pe artroscopiedegenunchi.ro. Aici vor putea afla detalii complete despre infiltratiile cu PRP, afectiunile si problemele pe care le pot remedia, numarul de infiltratii necesare in functie de caz sau perioada de timp in care se vor face resimtite rezultatele.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Comentarii

1
Barbu Alexandru 2020-04-15 07:55:33 /
Buna seara am o durere de sold in partea dreapta am dat cu unguent voltaren ma lasat putin dar ma deranjeaza cnd calc durere la sold revine ce pot sa fac ...ast sfatul dv Domnul Doctor ma las pe mana Dv

Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !