• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Dureri cervicale: cauze si tratament fara operatii


Care pot fi cauzele durerilor cervicale?

Durerile cervicale pot fi provocate de o deformitate a coloanei precum cifoza, de protuzii discale sau de discartroza cu osteofite marginale .

Cifoza este o deformitate a coloanei cevicale in forma de cocoasa antero-posterioara care poate fi de cauza idiopatica sau dobandita apăruta in urma unei pozitii gresite, probleme reumatice sau fracturi de tasare sau de osteoporoza.

Când e vorba de o poziție greșită și când e vorba de o afecțiune ?

O pozitie gresita adoptata mult timp poate provoca sau accentua o deformitate a coloanei si aparitia durerilor la nivelul coloanei cervicale, umerilor si capului.

Când e cazul sa mergem la medic ?

Daca obsevam o durere care persista sau se accentueaza la anumite activitati sau cand stam la birou, ori sesizam o deformitate de tip cocoasa trebuie sa ne adresam unui medic specialist pentru evaluare clinica si investigatiile necesare diagnosticării corecte.

Cum pot fi ameliorate durerile cervicale?

In functie de problema identificata la examenul clinic si paraclinic, tratamentul poate fi prin exercitii de kinetoterapie si fizioterapie, purtarea unor anumite gulere pentru coloana sau masaj local, in cazurile avansate unde apar si semne neurologice se recomanda tratamentul chirurgical.

Ce măsuri de prevenție putem lua ?

Masurile de preventie sunt foarte importante pentru a preintampina apariția sau ameliorarea simptomelor, acestea constau in exercitii de intarire a musculaturii paravertebrale si adoptarea unei pozitii cat mai corecte atat in timpul mersului cat si in timp ce stam la birou sau in pat. Este important sa se corecteze postura atunci cand stam la birou, cand mergem sau in timpul somnului, deoarece o postura gresita adoptată pe o perioada lunga poate duce la apariția deformitatii coloanei cervicale.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !