• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Celulita


Celulita este una dintre problemele cu care femeile se confrunta tot mai des, mai ales atunci cand se apropie sezonul cald.

Vestea buna este ca exista multiple tratamente non-invazive care pot ajuta la combaterea acestei afectiuni neplacute.

Ce este celulita ?

Celulita este o modificare a aspectului pielii care vine din tesutul gras al acesteia. Apare pe fese, coapse, abdomen sau brate.

Atunci cand celulele adipoase de sub piele se maresc, imping in tesutul conjunctiv, iar la suprafata pielii arata ca si mici umflaturi si gropite.  Celulita este produsa de retentia de apa si de toxine, fapt ce duce la o circulatie si oxigenare locala slaba.

In cate grade se depisteaza celulita ?

  • Gradul I - nu se observa cu ochiul liber, suparafata pielii este aparent neteda, insa daca este stransa se observa aspectul de coaja de portocala .
  • Gradul II - celulita devine vizibila, tonusul pielii scade continuu
  • Gradul III - este avansat, pe fiecare arie a pielii sunt vizibile o multitudine de noduli subcutanati, umflaturi si gropite.
  • Gradul IV - este foarte vizibila, pielea capata un aspect de movilatie si desfigureaza corpul.

Cum apare celulita?

Celulita pare in urma incapacitatii organismului de a elimina excesul de toxine si acizi. Acumularea excesiva a toxinelor in organism duce la cresterea acestora in volum si se exercita o presiune la nivelul pielii, provocand astfel deformarea acesteia.

Aspectul de "coaja de portocala" apare in urma creșterii celulelor de grasime care imping in tesutul conjunctiv. Tesutul conjunctiv se intinde, trage de piele rezultand aspectul de "coaja de portocala ".

Care sunt cauzele care duc la aparitia celulitei?

  • dieta si stilul de viata neechilirat
  • sedentarisumul (stil de viata inactiv)
  • hormonii feminini si dezechilibrul acestora
  • sarcina
  • stresul

Care sunt persoanele predispuse la aparitia celulitei?

90% dintre femei pot avea celulita indiferent de forma corpului sau de greutatea corporala.

Celulita poate aparea genetic sau la persoanele care inainteaza in varsta, 2precum și la persoanele care oscileaza in greutate(slabirea intr-un timp prea scurt).

Printre tratamentele obișnuite se regasesc:

  • masajul cu zat de cafea
  • masajul cu uleiuri esentiale
  • creme anticelulitice

Pentru tratamente eficiente si de lunga durata putem apela la tratamente profesionale precum:

  • Deranjul limfatic - pune in miscare limfa, accelerand procesul natural de regenerare al organismului
  • Electrostimularea- stimuleaza maculatura, aceasta metoda ajutand la tonifierea pielii si reducerea volumului de grasime si celulita
  • Terapia cu Vacuum - este un masaj profund prin aspiratie al tesuturilor cutanate care ajuta la dislocarea grasimilor ce provoaca aparitia celulitei
  • Velashape - avantajele acestui sistem anticelulitic sunt datorate energiilor ridicate si controlate de radiofrecventa si lumina infraroșie, vacuumul care asigura livrarea precisa a energiei si sonda cu role pentru mesaj si drenaj,  ce permite realizarea unui tratament bland și agreabil.
  • Terapia cu Cavitatie reprezinta o metoada eficienta de combatere a celulitei si a adipozitatii localizate cu rezultate echivalente liposuctiei chirurgicale. Utilizand ultrasunetele de joasa frecventa care datorita presiunii pe care o genereaza la nivelul vacuolei de grasime, creaza microbule de vid in tesuturile adipoase care exerciteaza o presiune asupra celulelor adipoase eliberand continutul particulei de grasime.

Poate sa reapara celulita ?

Celulita poate sa reapara chiar si dupa tratarea acesteia la persoane care oscileaza in greutate, care nu au un stil de viata sanatos cu o alimentatie echilibrata și activitate fizica permanenta.

Persoanele la care apar dezechilibre hormonale sau traverseaza perioade stresante sunt mai predispuse la reaparitia celulitei.

Este recomandat sa se repete tratamentele profesionale anticelulitice, alaturi de o alimentatie sanatoasa și sport pentru a prevenii aparitia celulitei.

Putem prevenii aparitia celulitei ?

Aparitia celulitei se poate prevenii prin hidratarea intensa a pielii, repetarea regulata a tratamentelor non-invazive si practicarea frecventa a sportului.

Terapeutii Clinicii Masaya au pregatire de specialitate si va ofera consiliere pentru abordarea terapeutica cea mai indicate in functie de nevoile fiecarui pacient pentru a asigura cele mai bune rezultate.

Bineinteles, rezultatele variaza in functie de stilul de viata, caracteristicile individuale ale fiecarui pacient si activitatea fizica.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !