• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Care sunt motivele pentru care ar trebui sa slabesti


In general iarna oamenii tind sa acumuleze kilograme, deoarece ziua este mai scurta, facem miscare mai putina, creste pofta de mancare iar organismul are nevoie de mai multe calorii pentru a face fata temperaturilor scazute.

Odata cu apropierea primaverii multe persoane doresc sa slabeasca incercand diete peste diete, ore prelungite la sala de sport, infometare dar din pacate vor rezultate prea rapide si nu fac decat sa supuna la stress organismul care se va incapatana sa dea jos.

Procesul de slabire presupune multa munca, vointa, restrictii, disciplina si foarte important motivatie.

Sportul este foarte important deoarece asociat cu o dieta personalizata va aduce rezultate frumoase si de durata.

dieta

Nu trebuie sa iti propui rezultate rapide pentru ca in scurt timp vei fi dezamagit.

Slabirea nu se face peste noapte asa cum nici kilogramele in plus nu au venit dintr-o data, ci treptat, calm si cu rabdare.

Ce beneficii avem atunci cand pierdem kilogramele in plus?

  1. Ai mai multa incredere in tine. Odata ce apar primele kilograme in minus pe cantar te vei simti mult mai bine in pielea ta, apare satisfactia si multumirea de sine, vei transmite acest sentiment si celorlalti, te vei simti apreciata iar motivatia va creste.
  2. Vei avea mai putine dureri. Durerile de spate, de articulatii sunt de multe ori motivul kilogramelor in plus care fac presiune pe ele. Sportul si o dieta adecvata vor duce la diminuarea lor odata cu scaderea in greutate.
  3. Starea de sanatate se imbunatateste. Scade nivelul de colesterol din sange, inima functioneaza mai bine, si scade riscul dezvoltarii altor boli: diabet, infertilitate, depresie.
  4. Mancand sanatos sistemul imunitar se intareste.
  5. Ai mai multa energie. Se imbunateste calitatea somnului, vei dormi mai bine, te vei trezi odihnit si vei da randament maxim.
  6. Imbunatatirea memoriei. Un regim alimentar bogat in acizi grasi Omega 3, vitamine, minerale, fibre va ajuta mult activitatea cerebrala.
  7. Esti mai optimist. In timpul unui antrenament la sala se elibereaza endorfine – hormonul fericirii care iti va da o stare de bine si multumire.
  8. Scade riscul de osteoporoza. Alimentatia sanatoasa si sportul ajuta la fixarea calciului in oase, prevenind astfel aparitia osteoporozei.
  9. Creste rezistenta fizica. Daca incluzi sportul in rutina saptamana si iti dezvolti treptat musculatura, vei ajunge sa ai rezistenta fizica pe care ti-o doresti.
  10. Longevitate. Un corp sanatos inseamna o viata mai lunga si ferita de boli

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !