• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Artroscopia de umar


Artroscopia de umar

Artroscopia umarului este o procedura minim invaziva ce permite diagnosticul si tratamentul diferitelor leziuni ale umărului sau bolilor degenerative, se efectueaza  prin 3-4 mici incizii prin care se introduce o camera si diferite instrumente ce permit rezolvarea problemei rapid si recuperarea mai redusa fata de interventiile clasice.

Umărul reprezinta o articulație complexa, fiind alcatuit din doua articulatii distincte: articulatia glenohumerala ( dintre humerus si omoplat ) si articulatia acromio-claviculara ( dintre acromion si clavicula ). Articulatia este acoperita dintr-un grup de muschi si tendoane numit coafa rotatorilor, aceasta ajuta la miscarea umarului in diferite directii.

Artroscopia poate fi recomandata pentru urmatoarele afectiuni:

  • instabilitate si luxație recidivanta de umăr
  • leziune de labrum
  • impingment acromio-clavicular
  • leziune de coafa rotatorie
  • leziune de cartilaj si artroza
  • indepartare de osteofit / corp liber intra-articular
  • capsulita retractila
  • leziune de ligamente

Aceasta procedura se efectueaza sub anestezie generala, se stabileste pozitia pacientului pe masa de operatie ( beach chair sau decubit lateral) si se vor aplica o solutie antiseptica pe umar pentru a dezinfecta pielea si campuri sterile. Intervenția durează intre 30-120 de minute in funcție de patologie. Se foloseste un flux de lichid introdus intra-articular pentru marirea articulației ce permite vizualizarea mai buna a componentelor intra-articulare.

De asemena si recuperarea variază foarte mult in functie de diagnostic si varsta pacientului însa cu siguranța timpul de recuperare va fi mai rapid, pacientul putand relua miscarile imediat postoperator.

Trebuie sa va adresați unui medic cu experiența in chirurgia artroscopica si sa nu neglijați nici o durere a umărului deoarece tratata in stadiile incipiente are rezultate mult mai bune.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Comentarii

1
Marilena Bala 2019-05-10 11:25:27 /
Sunt foarte promitatoare informatiile d-voastre.Voi face curând o programare pentru dureri mari de umar când fac miscari mai ample(ridicare si rotire brat.Va rog mult,aveti cumva specialisti pentru paradontoza?baiatul meu,avea o dantura perfecta ,curata.De cativa ani,au inceput sa cada,,ajungand deja la pierderea dintilor de sus si jos,pe partea stanga.Va multumesc!Fiul meu are 53ani(este profesor universitar).

Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !