• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Media - Articole din ziare

Raspunsul la cele mai frecvente intrebari

2015-09-17
Doctorul ortoped Tarek Nazer ofera cititorilor Ziare.com raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari pe care le-a primit de la pacientii sai.

1. Ce este artroza?

Artroza este o afectiune care presupune deteriorarea cartilajului intr-o articulatie. Este un proces lent, progresiv ce ataca articulatia provocand dureri si redoare articulara.

2. Ce e bursita?

Bursita este o inflamatie a bursei. Bursa este un mic sac cu lichid ce functioneaza ca suprafata de alunecare intre diferite tesuturi ale organismului pentru a reduce frecarea. In urma unui traumatism sau unei suprasolicitari, apare inflamatia bursei care se umfla si devine rigida. Cele mai frecvent afectate sunt articulatia cotului, umarului, soldului si genunchiului.

3. Ce este cartilajul?

Cartilajul este componenta moale, rezistenta si flexibila ce se gaseste la articulatii acoperind extremitatile osoase. Este bogat in colagen, proteine si elastina si are rolul de a proteja capetele oaselor ce vin in contact intr-o articulatie.

4. Ce sunt pintenii calcaneeni?

Sunt o prominenta osoasa care se dezvolta pe partea plantara a calcaneului si produc o inflamatie a fascitei plantare care se insera la acest nivel cauzand durere mai ales la mers, insa acesti pinteni calcaneeni nu intotdeuna sunt si simptomatici.

5. Ce este tendinita?

Tendinita reprezinta inflamatia tendonului din cauza suprasolicitarii, se manifesta prin ruptura partiala a unor fibre de colagen asociate cu edem si dureri la nivelul tendonului afectat. In general, tratamentul consta in repaus fizic, aplicatii reci si tratamentantiinflamator local si oral.

6. Ce e entorsa?

Entorsa este o leziune traumatica a unei articulatii, dar fara asocierea unei fracturi osoase, este provocata de o miscare gresita si brusca ce produce intindere sau rupturi partiale ale ligamentelor de la nivelul articulatiei afectate. Cea mai afectata articulatie este cea a gleznei.

7. Ce este fractura?

Fractura inseamna intreruperea continuitatii unui os, cel mai frecvent in urma unui traumatism sau unei suprasolicitari. Aceasta intrerupere poate fi cu sau fara deplasarea oaselor de la nivelul fracturii, inchisa sau deschisa.

8. Ce sunt monturile?

Monturile sau Hallux Valgus reprezinta o diformitate a degetului mare al piciorului numit haluce, care apare prin devierea varfului halucelui spre celelalte degete, insotit de devierea mediala a metatarsului catre interiorul piciorului formand o proeminenta dureroasa si inestetica.

9. Cat costa consultatia?

Aceasta este o intrebare frecventa si raspunsul de azi va fi: consultatia este gratuita pentu cititorii Ziare.com in perioada de 1-15 octombrie, cu programare prin e-mail prin intermediul site-lui Ziare.com.

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.
www.consultatieortopedie.ro