• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Artroscopia de genunchi explicata de dr Tarek Nazer


Artroscopia de genunchi este o procedura chirurgicala, care se realizeaza folosind o camera foarte mica ce se introduce in genunchi si ofera medicului o imagine clara a interiorului genunchiului. Acest lucru il ajuta sa diagnosticheze si sa trateze leziunile existente. Este nevoie de 2 sau 3 incizii de cativa mm pentru a efectua aceasta interventie. Aceasta este o metoda minim invaziva si astfel perioada de recuperare se scurteaza.

artroscopia-de-genunchi

Indicatiile absolute ale artroscopiei de genunchi:

  • Leziuni de menisc
  • Leziuni de cartilaj
  • Gonartroza stadiu 1-2
  • Sindrom de impingement femuro-patelar pentru shaving
  • Ruptura de ligament incrucisat anterior si/sau posterior
  • Corpi liberi intraarticulari

Procedura

Dupa ce se efectueaza anestezia aleasa de medicul anestezist impreuna cu pacientul, chirurgul ortoped va face 2 sau 3 mici incizii la nivelul genunchiului afectat. O solutie sterila (ser fiziologic) va fi introdusa in genunchi pentru a creste volumul, ceea ce permite o miscare mai usoara a instrumentelor si ajuta chirurgul sa vada in mare detaliu prin intermediul camerei.

Se confirma diagnosticul si se vor introduce instrumentele printr-o alta mica incizie. Aceste instrumente ar putea fi foarfece, shavere, sau lasere ce ajuta medicul in rezolvarea problemei.

Dupa terminarea procedurii veti fi mutat/a din sala de operatie intr-un salon unde nu veti sta mai mult de 24 ore ( pana la externare ).

Artroscopia este o metoda moderna de tratament in care rata succesului depinde foarte mult de medicul care efectueaza artroscopia dar si de instrumentarul si calitatea camerei folosite, de aceea noi mereu recomandam ca aceasta operatie sa fie facuta intr-un centru medical dotat pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Dr. Tarek Nazer doctor ortoped specializat in chirurgia artroscopica minim invaziva, cu 5 ai experienta in celel mai mari centre medicale din Anglia.

Artoscopia de genunchi pret: 3500 - 4000  lei la un spital privat.

prp

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !