• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Clinica Masaya

Dr. Tarek Nazer, despre ruptura de menisc:


Nu doar sportivii o păţesc. Ruptura de menisc este foarte frecventă şi poate apărea la orice categorie de vârstă, indiferent dacă faceţi sau nu mult efort. Din fericire, potrivit chirurgului ortoped Tarek Nazer, de la Clinica Masaya, există o soluţie rapidă, eficientă, nedureroasă şi care nu necesită recuperare: artroscopia.

leziune de menisc

“Meniscul este o structură fibrocartilaginoasă situată între femur şi tibie, iar traumatismele la nivelul genunchiului sau unele mişcări bruşte por duce la ruperea lui. Intervenţia chirurgicală artroscopică poate rezolva rapid problema. Practic, în majoritatea situaţiilor, la cateva ore după operaţie pelci pe propriile picioare. În funcţie de tipul rupturii de menisci şi de complexitatea intervenţiei artroscopice, pacientul poate avea nevoie de maximum o zi de internare” explică dr. Tarek Nazer.

Semnale de alarmă

  • Durere puternică la nivelul genunchiului
  • Edem articular
  • Blocaj sau trosnituri ale genunchiului la mişcare

Durere de genunchi

Îm ce constă intervenţia

“Meniscul este un "amortizor" al articulaţiei genunchiului ce absoarbe impactul unui traumatism şi îmbunătăţeşte mişcarea şi stabilitatea. RMN-ul este investigaţia ce confirmă diagnosticul şi arată exact leziunea. În 90% din cazurile de ruptură de menisci se poate intervene artroscopic, prin două incizii mici. Operaţia durează circa jumătate de oră, putând ajunge la 60 de minute doar în cazurile mai complexe. Însă, în ambele situaţii, vestea bună este că pacientul nu are nevoie de recuperare post-operatorie. Rezultatul intervenţiei se poate observa chiar de la ieşirea din sala de operaţie, în câteva ore pacientul putând pleca acasă pe propriile picioare. Important este ca orice persoană care simte o durere persistent la nivelul genunchiului să facă rapid un control medical pentru că o ruptură de menisci netratată poate favoriza instalarea artrozei”, spune medicul.

Cititi despre Artroscopia de genunchi

Artroscopia de genunchi

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !