Artroscopia de genunchi

Operatie Minim invaziva Dr Tarek Nazer

Artroscopia de genunchi

Artroscopia de genunchi este o procedura chiruartroscopia-de-genunchirgicala, care se realizeaza folosind o camera foarte mica ce se introduce in genunchi si ofera medicului o imagine clara a interiorului genunchiului. Acest lucru il ajuta sa diagnosticheze si sa trateze leziunile existente. Este nevoie de 2 sau 3 incizii de cativa mm pentru a efectua aceasta interventie. Aceasta este o metoda minim invaziva si astfel perioada de recuperare se scurteaza.

Indicatiile absolute ale artroscopiei de genunchi:
– Leziuni de menisc
– Leziuni de cartilaj
– Gonartroza stadiu 1-2
– Sindrom de impingement femuro-patelar pentru shaving
– Ruptura de ligament incrucisat anterior si/sau posterior
– Corpi liberi intraarticulari

 

Procedura
Dupa ce se efectueaza anestezia aleasa de medicul anestezist impreuna cu pacientul, chirurgul ortoped va face 2 sau 3 mici incizii la nivelul genunchiului afectat. O solutie sterila (ser fiziologic) va fi introdusa in genunchi pentru a creste volumul, ceea ce permite o miscare mai usoara a instrumentelor si ajuta chirurgul sa vada in mare detaliu prin intermediul camerei .
Se confirma diagnosticul si se vor introduce instrumentele printr-o alta mica incizie. Aceste instrumente ar putea fi foarfece, shavere, sau lasere ce ajuta medicul in rezolvarea problemei.
Dupa terminarea procedurii veti fi mutat/a din sala de operatie intr-un salon unde nu veti sta mai mult de 24 ore ( pana la externare).
Artroscopia este o metoda moderna de tratament in care rata succesului depinde foarte mult de medicul care efectueaza artroscopia dar si de instrumentarul si calitatea camerei folosite, de aceea noi mereu recomandam ca aceasta operatie sa fie facuta intr-un centru medical dotat pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Dr Tarek Nazer doctor ortoped specializat in chirurgia artroscopica minim invaziva  cu 5 ai experienta in celel mai mari centre medicale din Anglia

Artoscopia de genunchi pret 1500-2000 ron la un spita privat .

prp

Add comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.