• contact@clinicamasaya.ro
  • Luni - Vineri 8.00 ÷ 20.00

Blogul Clinicii Masaya

Home Blog

Durerile de genunchi explicate de catre Dr Tarek Nazer


Durerile de genunchi sunt cele mai frecvente atat printre varstnici, cat si la persoanele tinere. Vorbim despre doua tipuri de dureri, cele de tip acut, care apar imediat dupa un traumatism sau la scurt timp dupa producerea unei accidentari. In acest caz, toate structurile anatomice pot fi afectate si pot aparea fracturi, leziuni de muschi si de ligament.

Durerile cornice, cel de-al doilea tip, sunt cele care apar dupa instalarea unei boli artrozice cum este de exemplu gonartroza (artroza genunchiului).

Aceste dureri sunt localizate pe partea interna a acestei articulatii, unde observam ca sunt afectate cartilajele femurului, tibiei si rotulei. Disconfortul apare treptat si se accentueaza in timp, mai ales in miscare, la efort fizic, dar si in repaus.

Durerile de genunchi difera in functie de cauza. Daca avem dureri de tip acut, atunci trebuie sa tratam fractura sau leziunea de ligament aparuta.

Daca vorbim insa de dureri cornice, atunci aveam de tratat gonartroza. Artroza genunchiului afecteaza in special persoanele mai in varsta si distruge cartilajul. Examenul clinic si radiologic vin in completarea unui diagnostic. Tratamentul difera in functie de stadiul bolii. Acesta consta in infiltratii intra-articulare, tratament fizio si kinetoterapeutic sau in ultima faza interventie chirurgicala.

Dr. Tarek Nazer
Dr. Tarek Nazer

Dr. Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat in chirurgia artroscopica minim invaziva si chirurgia artroscopica a membrului inferior


Adauga un comentariu

Comentariile pe care le veti posta vor apare dupa aprobarea lor de catre administratorul site-ului. Va multumim pentru intelegere !